Dünyanın En Pahalı 10 Kitabı

en pahalı kitaplar Dünyadaki En Pahalı Kitaplar

Enpatika olarak sizler için Dünya’nın en pahalı kitaplarını derledik, liste içerisinde hepimizin duyduğu isimlerde var. Günümüzde birçoğu hala müzelerde miras olarak sergilenen bu kitapları birde biz gözatalım.

1: Leonardo Da Vinci – Codex Leicester.

Leonardo da Vinci’nin bilimsel birçok makalesinin yer aldığı kitap açık ara farkla dünyanın en pahalı kitabı olma unvanını elinde taşıyor. 72 sayfadan oluşan bu kitap bizzat Leonardo da Vinci’nin kendisine ait özel el yazısı ile kaleme aldığı bir eser. 1980 yılında satılan bu kitap açık arttırmada  30.8 milyon dolara özel sanat koleksiyoncusu Armand Hammer tarafından satın alınmıştır. Günümüz de belirli aralıklarla sanat merkezinde sergilenen bu kitap gerek görünüş gerek ise bilimsel bir kitap olması açısından ilgi odağı olmayı başarmıştır. Ayrıca en pahalı kitap listesine adını yazdırmıştır.

2: The Gospels of Henry the Lion

1175 ile 1188 yılları arasında yazılmış olan kitap tarihsel bir içeriğe sahip. İçerisinde minyatür eserlerden edebi eserlere kadar ince detayların işlenmiş olduğu eserin değeri 28 milyon dolar. El yazması olan kitap şuan da Almanya’ya aittir.

3: Magna Carta

Anayasal bir düzenin oluşmasının adımlarını gözler önüne seren kitap 1215 yılında yazılmıştır. Ferman niteliği taşıyan bu kitap halka tanınan hak ve özgürlükleri konu almaktadır. El yazısı ile yazılmış olan kitap 23.3 milyon dolarlık bir fiyata sahip olarak dünyadaki en pahalı kitaplar arasına adını yazdırmıştır.

Sizin İçin Seçtik  Ölmeden Önce Okunması Gereken 7 Kitap

4: St Cuthbert Gospel

St Cuthbert tarafından yazılmış olan eser yazarın ölümü sonrasında 698 yılında kabrinin yanına gömülmüştür. 1104 yılında ise gömüldüğü yerden çıkarılmıştır, eserin değeri 15.1 milyon dolar olarak bilinmektedir. En pahalı kitap listesinde yerini almıştır.

5: The Bay Psalm Book

Amerika’da basımı yapılmış ilk kitap olarak bilinen The Bay Psalm Book açık arttırma ile satılmıştır. 14.6 milyon dolara alıcısını bulan kitap 1640 yılında basılmıştır. Eserin yazarı ise bilinmemektedir.

6: The Rothschild Prayerbook

Orta çağdan kalmış olan bu kitabın 1500 yıllarında yazıldığı tahmin edilmektedir. Kitabı 13.4 milyon dolara Kerry Stokes satın almıştır. Bu fiyat ile dünyadaki en pahalı kitaplar arasındadır.

7: Birds of America / John James Audubon

İçerisinde çeşitli çizimlerin bulunduğu kitap ressam John James Audubon’a aittir. Kitabın günümüzde ki sahini Michael Tollemache’dir.  Kitabın değeri ise 11.5 milyon dolar olarak bilinmektedir.

8: Copy Of The Constitution

Belge niteliği taşımaktadır. 1789 yılında yazılmış olan bu belge ABD anayasasının temel yasalarını konu almaktadır. Değeri ise 10.2 milyon dolardır. En pahalı kitap listesine girmiştir.

9: The Canterbury / Tales Geoffrey Chaucer

İngiltere’nin ilk matbaasında basılmış olan kitap Geoffrey Chaucer tarafından kaleme alınmıştır.  Hikâyelerden oluşan bu eser 1476-1478 tarihleri arasında yazılmıştır. Değeri ise 7.5 milyon dolardır.

10: First Folio / William Shakespeare

1623 yılında William Shakespeare’in arkadaşı tarafından yayımlanan kitabın değeri ise 6.2 milyon dolardır. Bu fiyat ile dünyada ki en pahalı kitaplar arasındadır.

Bir önceki yazımızda sizlerle Kitap Tutkusu Olan Kişiler İçin 10 Mobil Uygulama konusunu paylaşmıştık, Yazılarımızdan ilk siz haberdar olmak isterseniz bizi Twitter ve Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

One comment

  1. Elbette yararlı olan tüm kitaplara paha biçilemez. Tabii bu kitaplara bu kadar para veren insan evladınında mâl varlığını düşünemiyorum. Her insanın bir tutkusu olur; araba, kitap, plak, tarihi eser vs. ama gel gelelim Dünya’da o kadar aç insan var ki neden milyon dolarları hobilerine yatırıyor bu insanlar?

    Dünya’da açlıktan ölen insanlar, ağzı olup dili olmayan hayvanlar ve ciğerlerimiz olan ağaçlar boşa yanıyorken neden bunlara destek verilmiyor? İşte bu nedenle benim çok yanıyor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *