Bankalar arası para transferi işlemi için bankalar genellikle gönderilmek istenen tutara bağlı olarak değişen belirli bir ücret talep eder. Söz konusu bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösterir. Belirlenen rakam, EFT yapıldığı anda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir .
Read moreEn düşük havale ne kadar?
BDDK ve Merkez Bankası tarafından alınan ortak karar neticesinde bankacılık işlemleri finansal açıdan tüketicileri rahatlattı. Bankaların müşterilerinden alacağı en az 6 TL olan mobil ve internet havale ücreti 1 TL’ye indirildi.
Read moreAynı bankaya havale ne kadar?
Ancak Merkez Bankası’nın 2021 yılında aldığı Fonların Anlık ve Sürekli Transferi kısacası FAST işlemi ile 1000 TL’ye kadar EFT gerçekleştirilebilir. Havale aynı banka içerisinde mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden 7/24 yetkili birinin onayı olmadan yapılabilir.18 Mar 2022
Read moreGelen fon transferi nedir?
Elektronik Fon Transferi ya da kısa adı ile EFT Türkiye’de ilk olarak 1 Nisan 1992 tarihinde TCMB bünyesinde sistemin devreye girmesi ile başlatılmış olup, kısaca iki farklı banka arasındaki TL cinsinden ödemelerin gerçekleştirilmesi işi olarak tanımlanabilir.
Read moreGaranti EFT para kesiyor mu?
EFT işlemleri için 0-1.000 TL arasına 1,55 TL, 1.000-50.000 TL arasına 3,11 TL, 50.000 TL üzerine ise 38,98 TL EFT ücreti, Havale işlemleri için 0-1.000 TL arasına 0,77 TL, 1.000-50.000 TL arasına 1,55 TL, 50.000 TL üzerine ise 19,48 TL havale ücreti alınacaktır (BSMV hariç).
Read moreFast para transferi ücretli mi?
FAST kullanabilmek için yapman gereken CEPTETEB Mobil Uygulaması’nın güncel versiyonunu yükleyerek Para Transferleri / FAST 7/24 Anlık Transfer menüsü üzerinden işlemini gerçekleştirmek. Üstelik CEPTETEB Hesaplarından yapacağın FAST işlemleri CEPTETEB ayrıcalığıyla her zaman ÜCRETSİZ !
Read moreYP TL ne demek?
Bankamız uygulaması çerçevesinde, 6 aylık dönemlerde Türk Lirası (TL ) ve Yabancı Para (YP ) vadesiz mevduat hesaplarından hesap sayısına bağlı olmaksızın müşteri bazında tek bir Hesap İşletim Ücreti tahsilatı yapılmaktadır. Birden fazla TL ve YP vadesiz mevduat hesabı olması durumunda, tek bir ücret tahsil edilmektedir.
Read more