Hazine Müsteşarlığı, yeni madeni paraların yaygınlaştırılması amacıyla 19 banka ile mutabakat metni imzaladı. Artık madeni paralar Merkez Bankası, darphane ve Ziraat Bankası’nın yanında bu bankalar eliyle de piyasaya verilecek.
Read moreToplu bozuk para nereden alınır?
Bu amaçla Darphane bünyesinde bir ‘Alo Madeni Para Hattı’ (0212 274 98 13) kurulmuştur. Bu hattı arayanlara ayrıca madeni paralara erişim ve eski madeni paraların iadesi konusunda her türlü bilgi verilecektir.
Read moreTürk parası ne zaman yenilenecek?
* 1211 sayılı Kanun’un Bankamıza verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu V. tertip 200 TL ve 10 TL banknotlar 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren tedavüle verilecektir.
Read moreTürk parası en son ne zaman değişti?
Türk lirasının küresel açıdan itibarını yükseltmek ve çeşitli karışıklıklara son vermek amacıyla paradan altı sıfır atılarak, Türk lirası 31 Ocak 2005’te geçici olarak tedavülden kaldırılmış ve yerine Yeni Türk lirası kullanılmaya başlanmıştır. YTL’nin alt birimi Yeni Kuruş’tur.
Read moreTL’ye 6 sıfır ne zaman eklendi?
7) YTL ve TL arasındaki değişim oranı nedir? 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren, 1 milyon Türk Lirası (1.000.000 TL ) 1 Yeni Türk Lirası (1 YTL ) na eşittir. Diğer bir ifadeyle, paramızdan 6 sıfır atılmıştır.
Read moreZiraat Bankası eski paraları alıyor mu?
Sorularının cevabı hayırdır. Ziraat bankası eski paraları şu anda almıyor. Eski paralar genellikle kolleksiyonerler tarafından toplanıyor. Merkez bankasının değişim için verdiği sürenin bitmesinden dolayı, elinde eski para bulunan kişiler yenileri ile değiştirmiyor.
Read moreMerkez Bankası eski madeni paraları alıyor mü?
1 Ocak 2010 tarihinden itibaren, Yeni Türk Lirası banknotlar 10 yıl boyunca (31 Aralık 2019 tarihi mesai bitimine kadar), YTL madeni paralar ise 1 yıl boyunca (31 Aralık 2010 tarihi mesai bitimine kadar) Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerince kabul edilecek ve değiştirilebilecek.
Read more