Belgelendirme. Başarılı olan katılımcılara sertifika düzenlenir ve sertifika Sağlık Bakanlığınca tescil edilir. Bakanlık onaylı Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasının geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır.
Read moreGenel Yoğun Bakım Hemşireleri ne iş yapar?
Hastanın pansumanlarını, damar yolu, idrar sondası, bakımlarını yapar . Hastanın ağızdan ya da sonda vasıtasıyla mama ile beslenmesini sağlar. Gerekli durumlarda hastayı damardan besler. Aldığı-çıkardığı sıvı takibini, tansiyon, oksijen seviyesi, nabız değerlerini kaydederek takibini yapar .
Read moreYoğun bakım hemşiresi nasıl olunur?
Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olmak için 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre üniversitede alınan hemşirelik eğitimini kapsar. Ayrıca sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Bölümünü okuyanlar da Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olabilir. Ancak üniversite mezunlarının iş bulma olasılığı daha yüksektir.
Read moreYoğun bakım hemşiresi sertifikası ne işe yarar?
Bu sertifikalı eğitim programının amacı; koruyucu, geliştirici rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, …
Read moreEnfeksiyon hemşirelik sertifikasını kimler alabilir?
Sertifikasyon programlarına bilgisayar kullanmayı bilen, meslekte en az üç yıl hizmeti bulunan, enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapacakları kurumları tarafından belgelendirilen hemşireler (hemşireler ve hemşirelik yetkisi almış ebeler) katılabilmektedir.
Read more