Belgelendirme. Başarılı olan katılımcılara sertifika düzenlenir ve sertifika Sağlık Bakanlığınca tescil edilir. Bakanlık onaylı Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasının geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır.
Read moreGenel Yoğun Bakım Hemşireleri ne iş yapar?
Hastanın pansumanlarını, damar yolu, idrar sondası, bakımlarını yapar . Hastanın ağızdan ya da sonda vasıtasıyla mama ile beslenmesini sağlar. Gerekli durumlarda hastayı damardan besler. Aldığı-çıkardığı sıvı takibini, tansiyon, oksijen seviyesi, nabız değerlerini kaydederek takibini yapar .
Read moreYoğun bakım hemşiresi sertifikası ne işe yarar?
Bu sertifikalı eğitim programının amacı; koruyucu, geliştirici rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, …
Read moreEnfeksiyon hemşirelik sertifikasını kimler alabilir?
Sertifikasyon programlarına bilgisayar kullanmayı bilen, meslekte en az üç yıl hizmeti bulunan, enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapacakları kurumları tarafından belgelendirilen hemşireler (hemşireler ve hemşirelik yetkisi almış ebeler) katılabilmektedir.
Read moreYoğun bakım hemşiresi ne kadar maaş alır?
Yoğun Bakım Hemşireliği Maaşı D/K’sı 8/1 lisans hemşire maaşı 5.065,55 TL, sabit ek ödemesi ise; 2.420,03 TL, toplam ücreti ise 7.475,32 TL’dir.
Read moreEvde bakım hemşiresi sertifikası nasıl alınır?
Toplam 160 saat süren sertifika programının 52 saati teorik eğitim, 28 saati laboratuvar uygulaması, 16 saati saha ev ziyaretleri, 64 saati yoğun bakım saha uygulaması olarak gerçekleşir ve sınavlarını başarı ile tamamlayan hemşireler ”evde bakım hemşireliği sertifikası ” nı almaya hak kazanırlar.
Read moreYoğun bakım hemşiresi sertifikası nasıl alınır?
Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalarını alma prosedürleri:
Read more