Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalarını alma prosedürleri:
Read moreYoğun bakım hemşiresi nasıl olunur?
Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olmak için 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre üniversitede alınan hemşirelik eğitimini kapsar. Ayrıca sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Bölümünü okuyanlar da Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olabilir. Ancak üniversite mezunlarının iş bulma olasılığı daha yüksektir.
Read moreYoğun bakım hemşiresi sertifikası ne işe yarar?
Bu sertifikalı eğitim programının amacı; koruyucu, geliştirici rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, …
Read moreEnfeksiyon hemşirelik sertifikasını kimler alabilir?
Sertifikasyon programlarına bilgisayar kullanmayı bilen, meslekte en az üç yıl hizmeti bulunan, enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapacakları kurumları tarafından belgelendirilen hemşireler (hemşireler ve hemşirelik yetkisi almış ebeler) katılabilmektedir.
Read moreHemşire Acilde neler yapar?
Hastaları acil serviste karşılar. Hasta şikayetlerini ve gerekli olan tüm bilgileri kayıt altına alır. Kan basıncı, solunum, vücut ısısı, EKG, satürizasyon gibi parametreleri takip eder, sonuçları değerlendirir ve kaydeder. Acil servis doktorunun hasta order’ına yazdığı tetkikleri alıp laboratuvara gönderir.
Read moreAcilde hemşire nasıl olunur?
Acil servis hemşiresi olmak için 2 veya 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, 2 veya 4 yıllık üniversite eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca üniversiteden mezun olduktan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği, Acil Servis Adaptasyon ve Tanıma gibi hizmet içi eğitimler alınabilir. Bu eğitimlerin süresi ise ortalama 1-2 aydır.
Read moreYoğun bakım hemşiresi sertifikası nasıl alınır?
Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalarını alma prosedürleri:
Read more