%40 engelli raporunun işlevleri engelli vatandaşlara başta toplu taşıma olmak üzere sağlık, barınma, gıda, eğitim, ekonomi, fırsat eşitliği gibi sosyo ekonomik ayrıcalıkları kapsamaktadır.
Read moreÖzürlü raporu almak için hangi hastalıklara verilir?
ENGELLİ RAPORU ALMAK İÇİN HANGİ HASTALIKLARA BAKILIR?
Read moreEngelli raporunu yükseltmek için ne gerekir?
Engelli raporunu yenilemek isteyen kişi eski raporunu alarak hastaneye başvurabilir. Bu sağlık raporları engelli bireyin durumuna göre süreli ve süresiz olarak iki şekilde verilir. Süreli olan raporlar tarihlerinin dolması söz konusuysa yenileme işlemi hastanede yapılabilir.
Read moreEngelli rapor almak icin hangi bölüme gitmeli?
Rapor almak için hastanın rahatsızlığı ile ilgili polikliniğe başvurması gerekir. Kişide farklı hastalıklar varsa bu hastalıklarla ilgilenen polikliniklere ayrı ayrı muayene olması gerekir. Muayene öncesinde Sağlık Kurulunda başvuru belgesi almalıdır. Muayene sonrasında bu belge kurula teslim edilir.
Read moreÖzürlü raporu almak için yüzde kaç olmalı?
Hangi Hastalığa Yüzde Kaç Oranında Rapor Verilir? Engelli raporu alabilmek için en az %40 engelinizin olması gerekmektedir. Eğer engel durumunuz %40’ın altındaysa rapor almanız mümkün değildir.4 Mar 2022
Read moreEngelli raporu olan nelerden faydalanır?
Engelli hakları nelerdir?
Read moreHangi hastalıklara engelli raporu verilir 2018?
· Görme hastalıkları , · Kardiyovasküler hastalıklar , · Kulak, burun, boğaz hastalıkları , · Zihinsel, ruhsal, davranışsal hastalıklar için engel raporu alınabilir.6 Kas 2020
Read more