Yazılım firmaları ne yapar ? Yazılım firmaları bilgisayar ve mobil cihazların belli bir amaç veya amaçlara yönelik işlem ve görevlerin yerine getirilebilmesi için programlar üretmek üzere kullanılan kodlar ve bu kodların yönetim aşamalarını kapsayan çalışmalar yaparlar .
Read moreYazılımı kimler yapabilir?
Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği gibi alanlarında eğitim almak, daha donanımlı bir yazılım uzmanı olmanızı sağlar. Özel kurum ya da kamu kurumlarında verilen kurslardan faydalanarak sertifika sahibi olabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.
Read moreYazılım Danışmanlık firmaları ne iş yapar?
Yazılım danışmanı, kurum ve kuruluşların yaptıkları yazılım yatırımlarının daha doğru, etkin ve verimli kullanılmasını sağlayan, bilgi ve tecrübesini aktaran uzman kişiye verilen unvandır. Bir diğer anlamıyla yazılım yatırımları hakkında uzmanlık ve tecrübelerinden yararlanmak üzere görevlendirilen kişidir.
Read moreYazılım şirketlerinde kimler çalışır?
Bununla birlikte yazılım mühendisleri, bilgisayar mühendisleri, yazılım mimarları, web tasarım uzmanları, grafik tasarım uzmanları gibi daha teknik bilgiye sahip kişiler bu firmalarda görev yapabiliyor.
Read moreYazılım mühendisi olmak için ne yapmalıyız?
Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bazı bölümleri, yazılımcı olmak isteyenlere gerekli eğitimi vererek bireyleri diploma ile buluşturmaktadır. Meslek lisesi mezunu öğrenciler Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Programcılığı gibi ön lisans bölümlerini bitirebiliyorlar.
Read moreYazılımcılar ne kadar kazanıyor 2020?
Katılımcıların yüzde 25.9’u 10 bin TL ile 15 bin TL arasında maaş aldığını belirtirken, yüzde 20.7’si ise 5000 TL veya daha düşük bir ücrete çalışıyor. Maaşını Euro olarak alan yazılımcıların yüzde 50’sinin ise, 4000 Euro veya daha yüksek bir brüt maaş aldığı görülüyor.
Read moreYazılımcılar nerelerde çalışır?
Yazılım Mühendisi nerede çalışır ? Yazılım mühendisliği bölümü mezunları bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı, geliştirildiği her sektörde çalışabilirler. Bankacılık, telekomünikasyon, otomotiv, hastane vb. sektörler bir yazılım mühendisinin çalışabileceği sektörlere örnek verilebilir.
Read more