BDDK 180 günü uzattı mı?

Ancak 1 Ekim tarihi itibariyle gecikme süresi 91 günden fazla olup 180 günü geçmeyen (finansal kiralama şirketleri için 240 günü geçmeyen) krediler için söz konusu uygulamaya şirketlerce aynı şekilde devam edilmesi kararlaştırıldı.17 Eyl 2021

Read more

Kredi taksiti kaç gün gecikebilir?

Ödeme gecikmesi Kredi Kayıt Bürosuna ulaştırılır ve geç ödeme bilgisi tüm finansal kurumlar tarafından ulaşılır hale gelir. Çoğu zaman ilk iki taksidin ödenmemesi halinde, kayıtlı adrese ihbarname ulaştırılır. İhbarnamede yazan süre bitiminde ödeme yapılmaması halinde (çoğunlukla bu süre 30 gündür) yasal süreç başlar.

Read more

Yasal takipte ne olur?

Yasal takip süreci nasıl işliyor? Vadesi gelen herhangi bir borcun 90 gün içerisinde ödenmemesi durumunda tahsili gecikmiş alacak statüsüne geçiyor ve yasal takip süreci başlatılıyor. Bu 90 günlük süreçte banka, müşterisine sözlü veya yazılı olarak ulaşıp borcunu ödemesini hatırlatıyor.

Read more

Bankalar ne zaman icraya verir?

Bankalara kredi ya da kredi kartı borcunun ödenmediği durumlarda yasal takibe gelmeden önce önünüzde 90 günlük bir süre vardır. Belirtilen bu süre içerisinde ödeme yapmıyorsanız yasal takip başlatılacaktır. 90 gün olarak belirlenen süre içerisinde borcun ödenmesi, kapatılması durumunda sadece gecikme faizini ödersiniz.

Read more

Yasal takibe düşen borç nasıl ödenir?

Yasal takibin onaylanıp başlatılması durumunda ise vatandaşın evine banka tarafından ihtarname yollanıyor. Bundan sonraki süreçte bankayla ya da bankanın avukatıyla anlaşmaya varmak vatandaşın yararına olabiliyor. Anlaşma sonucunda banka vatandaş için uygun bir ödeme planı oluşturarak borcu tahsil etmeye çalışıyor.

Read more

Yasal takip başlarsa ne olur?

Vadesi gelen herhangi bir borcun 90 gün içerisinde ödenmemesi durumunda tahsili gecikmiş alacak statüsüne geçiyor ve yasal takip süreci başlatılıyor. Bu 90 günlük süreçte banka, müşterisine sözlü veya yazılı olarak ulaşıp borcunu ödemesini hatırlatıyor. Bu süreçte borca gecikme faizi uygulanıyor.

Read more