Modülasyon ; gönderilmek, yayınlanmak istenen işarete bağlı olarak taşıyıcı dalganın bazı özelliklerinin değiştirilmesi işlemidir. Bu işlemin alıcı cihazda yapılan tersi işleme ise demodülasyon denir.
Read moreTelsiz haberleşmesinde kullanılan frekanslar nelerdir?
Günümüz kara haberleşmesinde genel olarak VHF, UHF bantlarında, FM modülasyonunda, frekans sentezörlü telsizler kullanılmaktadır. Deniz bandında ise VHF, 156.000 – 163.000 Mhz arası, frekans sentezörlü, uluslararası standartlarla belirlenmiş özellikleri olan FM modülasyonlu telsizler kullanılmaktadır.
Read moreTelsizler nerelerde kullanılır?
Operatörler, saha personelleri veya uzun mesafelerde haberleşmek isteyen tüm kullanıcılar kullanabilir.Uzun mesafelerde kesintisiz,verimli ve güvenli iletişimin çözümü bas konuş telsizlerdir. Hava Limanlarında ekip yöneticilerinin tüm çalışma grupları için anlık ve güvenli iletişim kurmasını sağlar.
Read moreYakın telsiz Nedir?
İki telsizin doğrudan doğruya aynı frekans üzerinden haberleşmesidir. Bu tür görüşmelere simpleks (yakın kanal görüşme) adı verilir. Telsiz cihazının çıkış gücü, yükseklik, açık alan, arazi koşulları ve hava durumu telsizin ulaştığı mesafeyi etkiler.
Read moreAmatör telsiz frekansları nelerdir?
B sınıfı amatör telsizciler sadece 144 MHz, 430 MHz ve 7 MHz (QRP) amatör bandları (yasal güç ile) kullanabilirler. C sınıfı amatör telsizciler sadece 144 MHZ ve 430 MHz amatör bandları (max. 5 Watt verici çıkış gücü ile) kullanabilirler.
Read moreUHF telsiz ne demek?
UHF telsiz frekansı nedir ? Günümüzde Uhf karasal telsiz haberleşmesinde yoğun olarak kullanılan bir frekans bandıdır.400mhz – 470 mhz aralığındadır.
Read moreAraç telsizi nedir?
Kamu güvenliği alanında görev alan kullanıcıların araç telsizi kullanması birçok ek avantaj sağlar. Sağlanan en önemli avantaj, kapsama alanı ile ilgilidir. Araç telsizlerinin gönderme gücü el telsizlerine göre çok daha yüksek olduğu için çok daha uzak mesafelerden sisteme erişim mümkündür.
Read more