Baz istasyonu , çift yönlü bir mobil ağ sisteminde yayın yapan birimdir. Radyo sistemindeki bir antenden farklı olarak, baz istasyonu hem sinyal alır, hem de sinyal gönderir yani iki antenden oluşur. Günümüzde baz istasyonları değişik yönlere doğru değişik güçlerde yayın yapma kabiliyetine sahip olan antenler kullanır.
Read moreHangi baz istasyonu kime ait?
5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca baz istasyonlarının kuruluşunda uyulması gereken kriterlerle ilgili düzenleme yapma yetkisi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ndadır.
Read moreBaz istasyonu kaç yıllık?
SÖZLEŞME SÜRESİ Baz istasyonu kira sözleşmelerindeki bu kısım, sözleşmenin ne kadarlık bir süre için geçerli olduğunu belirtir. Süre uzunluğunun sözleşmeden sözleşmeye farklılık gösterdiğini söyleyebiliriz ancak, sözleşme süreleri genellikle 5 ya da 10 yıllık olmaktadır.7 Mar 2018
Read moreBaz istasyonu kirası ne kadar?
Tıpkı ev kirası gibi baz istasyonlarının da yerine, semtine göre değişen kira tarifeleri var. 2 bin liradan başlayıp, 50 bin liraya kadar çıkabiliyor. Ortalamasını 7 bin lira alsak 50 bine yakın bina tipi baz istasyonuna GSM operatörleri ayda 350 milyon lira kira ödüyor.22 Kas 2015
Read moreBaz istasyonu kirasını kim alır?
Kat malikleri ana gayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, malik olduğundan ortak alandaki baz istasyonu gelirinden elde edilen bedel, kat maliklerine arsa paylarına göre dağıtılacaktır.
Read moreBaz istasyonları zararlı mı?
Baz istasyonları çalışma mantığı olarak ısı ve radyasyon yaymadığından mikro dalga etkisi yoktur. Bu nedenle insan sağlığı üzerinde kanıtlanan hiçbir etkisi yoktur. Dünya sağlık örgütü, TÜBİTAK raporları cep telefonu baz istasyonlarının zararsız olduğunu desteklemektedir.
Read moreBaz istasyonu kaç metreye kadar zarar verir?
Uzmanlar baz istasyonlarının , insanların yaşadığı ortamlardan 7 metre kadar uzaklıkta olmasını öneriyorlar. Arada duvar gibi bir engel varsa radyo dalgalarının etkisi 5-10 kat daha azalıyor.
Read more