İki telsizin doğrudan doğruya aynı frekans üzerinden haberleşmesidir. Bu tür görüşmelere simpleks (yakın kanal görüşme) adı verilir. Telsiz cihazının çıkış gücü, yükseklik, açık alan, arazi koşulları ve hava durumu telsizin ulaştığı mesafeyi etkiler.
Read moreGemi içi haberleşme kanalı VHF nedir?
Deniz telsizi (Marin Telsiz – VHF Marine Radio ), Radyo Telefon gibi farklı isimlerle alınan sistem VHF frekans bandında çalışan, deniz araçlarının birbirleri ile veya kara ile görüşmesi amacıyla kullanılan telsiz sistemidir. Bu sistem VHF frekans bandında 156-174MHz arasındaki frekansları kullanır.
Read moreGemi içi haberleşme kanalı kaç?
VHF telsiz telefon haberleşmesinde Manuel haberleşme yapılacaksa kanal 16 ile çağrı yapılır. Çağrı 16.cı kanaldan cevaplanır. Daha sonra Gemiden gemiye yapılan haberleşmede “Simplex kanallar ”, Gemi kara arasındaki haberleşmede “Dublex kanallar ” seçilerek haberleşme yürütülür.
Read moreHangi telsiz kanalı seyir esnasında sürekli dinlenmek Zorundadı?
DSC öncelikli çağrılardan sonra, tüm istasyonlar için önemli bilgiler sadece bu kanalda yayınlanır. Tüm SOLAS gemileri bu kanalı sürekli olarak dinlemek zorundadırlar , Bunun yanısıra, küçük gemiler için bu kanalı dinlemeleri (şiddetle) tavsiye edilir.
Read moreSahil güvenlik amacıyla tahsis edilen VHF kanalı hangisi?
6, 16 ve 70. kanallar acil yardım ve güvenlik kanallarıdır, normal iletişim için kullanılmazlar. 16 kanal ilk temas kanalıdır, 70. kanal DSC için ayrılmıştır. 8. kanal sahil güvenliğin kanalıdır.
Read moreDenizcilik DSC nedir?
DSC (Digital Selective Call – Seçmeli Sayısal Çağrı) Normal VHF deniz telsiz cihazlarında yapılan herkesin duyduğu sesli çağrılardan farklı olarak gemiden gemiye, gemiden karaya veya karadan gemiye yapılabilen özel çağrı ve mesajlaşmalardır.
Read moreVHF teknolojide 16 ncı kanal ile birlikte başka bir kanalın dinlenilmesine ne deniliyor?
VHF CİHAZINDA DUAL WATCH ÇALIŞMASI VHF telsiz telefon cihazları aynı anda hem 16 . hem de seçilmiş bir diğer kanalı dinleme özelliğine sahiptir. Buna Dual Watch, Çift Taraflı dinleme özelliği denir .
Read more