VHF kaç km?

Telsiz sistemlerinde kapsama alanı tamamiyle kullanılan donanıma, antenin denizden yüksekliğine ve hava şartlarına bağlı değişkenlik gösterebilir. En ideal şartlarda 25 Watt çıkış gücüne sahip bir sabit deniz telsizi yaklaşık 25-30NM (Deniz Mili – 45-55km) mesafede etkili olabilir.

Read more

VHF telsizini kimler kullanabilir?

Bir teknede VHF -DSC Deniz telsiz cihazını kullanabilmek için kullanacak kişinin en az KISA MESAFE TELSİZ OPERATÖRÜ (KMT-Short Range Certificate) belgesine sahip olması gerekir. Türkiye’de bu belge Denizcilik Bakanlığı – Gemi Adamları Sınav Merkezi tarafından verilir.3 Oca 2014

Read more

VHF Dublex kanal nedir?

Simplex kanallar gemiler arası iletişim için, Dublex kanallar ise gemi ve kara arası (Telefon gibi) iletişim için kullanılır. KANAL 06 – 16 ve 70 Hiçbir zaman rutin haberleşmeler için meşgul edilemez. Bu kanallardan iletişim kurulduktan sonra karar kılınan başka bir kanala geçilerek iletişime devam edilir.

Read more

VHF nasıl kullanılır?

VHF ‘nin genel kullanımı 88–108 MHz frekansları arasında gerçekleştirilen FM radyo yayını ve UHF ile birlikte gerçekleştirilen televizyon yayınıdır. VHF , ayrıca deniz ve hava ulaşım araçlarında haberleşme amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.

Read more

VHF nedir Denizcilik?

VHF (Very High Frequency) 30-300MHz arasındaki radyo dalgalarının ismidir. Radyo, televizyon yayınları veya telsiz yayınlarının bir kısmı bu frekans bandını kullanarak yapılır. Bunlar dışında telsiz modemler, amatör istasyonlar, hava trafik kontrol ve benzeri teknik pek çok kullanım alanı vardır.

Read more

Hangi VHF kanalı gemi içi haberleşme?

VHF telsiz telefon haberleşmesinde Manuel haberleşme yapılacaksa kanal 16 ile çağrı yapılır. Çağrı 16.cı kanaldan cevaplanır. Daha sonra Gemiden gemiye yapılan haberleşmede “Simplex kanallar ”, Gemi kara arasındaki haberleşmede “Dublex kanallar ” seçilerek haberleşme yürütülür.

Read more