İş zekası mühendisi olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Endüstri Mühendisliği , Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olarak mesleği icra etmek mümkündür.
Read moreKıdemli iş zekası uzmanı ne iş yapar?
İş zekası mühendisinin denetimi altında hizmet veren kıdemli iş zekası uzmanları , genel olarak şirketlerin stratejilerini belirleyen ve müşteri bilgilerini yorumlayan kişilerdir. Şirketin sektörüne göre geliştirdiği organizasyon yapısına bağlı olarak farklı birimlerinde görevlendirilebilirler.
Read moreKurumsal iş zekası nedir?
İş zekası , şirketlerin iş analitiği, veri madenciliği, veri görselleştirme gibi araçları kullanarak daha fazla veriye dayalı kararlar almasına yardımcı olan yöntem ve süreçleri içerir. İş zekası ile şirket, faaliyetlerinde ortaya çıkan verileri toplar, depolar ve analiz eder.
Read moreERP uzmanı ne kadar maaş alır?
İş hayatına yeni başlamış bir ERP uzmanı 5.200 TL maaş elde edebilmektedir. Uzmanlık ve tecrübe ile ortalama 7.500 TL’ye kadar kazanç sağlayabilirler. Bu alanda alınan en yüksek maaş ise ortalama 9.500 TL ye kadar çıkmaktadır.
Read moreIş zekası ne kadar maaş alır?
Bir İş Zekası Uzmanının maaş aralığı şöyledir; En düşük 5.160 TL, En yüksek 12.650 TL olup ortalama 8.130 TL’ye denk gelir.18 Haz 2021
Read moreIş zekası uzmanı ne iş yapar?
İş zekası uzmanı, şirket operasyonlarının genel kârlılığını arttırmak için sistemler geliştirmek ve uygulamakla sorumludur.
Read moreIş zekası uzmanı ne bilmeli?
Genel olarak şirket içerisinde birçok departmanla koordineli çalışma gerektirdiğinden, İş Zekası uzmanları iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına uyumlu, alanındaki yenilikleri sürekli takip eden ve kendini yenileyen, analitik düşünme becerisine sahip kişiler olmalıdır.
Read more