Defibrilasyon
Read moreDefibrilasyon hangi Ritimlerde uygulanır?
Defibrilatör, hayatı tehlikeye atabilecek kardiyak (kalple ilgili) ritim bozukluklarında, ventriküler (kalp karıncıklarındaki) fibrilasyonda (V-fib) ve kalp atımı alınamayan ventriküler taşikardi (V-tach) durumunda kullanılır.
Read moreŞok kaç joule?
Verilecek doz erişkin için bütün şoklarda 360 Joule olarak önerilmektedir Page 26 Bifazik Defibrilatörler • Bifazik defibrilatörler şok dalgasını göğüs duvarına pozitif ve sonrasında negatif yönde olmak üzere iki yönlü iletilir. dozu 150-200J olarak önerilmektedir.
Read moreVF de nabız olur mu?
Ventriküler Fibrilasyon/Nabızsız Ventriküler Taşikardi Şahitli arrest olgularında 2 kurtarıcı soluk verildikten sonra nabız kontrolu yapılır. Nabız yoksa defibrilatör varlığında hemen yapışkan pedler yapıştırılır ve ritm analizi yapılır.
Read moreVF de CPR yapılır mı?
VF /nabızsız VE hastaları için bir şok sonrası derhal 2 dakikalık CPR ‘na başlanır ve defibrilatör şarj olurken CPR ‘a devam edilir. Alet karj olduğunda derhal defibrilasyon yapılır .
Read moreKalp atışı 180 olursa ne olur?
SVT atağı sırasında kişilerin kalp atışları dakikada 180 -220 arasında bir hıza ulaşabilir. Ventriküler taşikardi, kalbin alt kısmında yer alan geniş odacıkların (ventriküllerin) aşırı düzeyde elektriksel uyarıya maruz kalması ve yüksek hızlı şekilde kasılmasını ifade eder.
Read moreKalp atağı nedir?
Taşikardi ya da kalp çarpıntısı kişi istirahat halindeyken kalbin , normalden daha hızlı attığı yaygın bir kalp ritmi bozukluğu türüdür. Kalp atış hızının egzersiz, stres, travma veya hastalığa karşı fizyolojik bir cevap olarak artması ise normaldir ve sinüs taşikardisi olarak adlandırılır.
Read more