Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü’nün yüzölçümü 3.713 km2’dir. Van Gölü hem tatlı su hem de deniz ekosistemlerinden farklı bir sucul ekosistemdir. Suları tuzlu ve sodalıdır. Göl suyu tuzluluk oranı %o19, pH’sı ise 9.8 dir.
Read moreVan Gölü ismi nereden gelir?
Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, “Van Gölü ” isminin tarihte “Tatvan Denizi“ olarak anıldığını, bunu ilk kez el yazması bir esere dayanarak ortaya koyduklarını söyledi.
Read moreVan Gölü kurudu mu?
YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş ise aşırı kuraklık nedeniyle kapalı havzadaki birçok gölün kuruduğunu anlattı. Bu anlamda Van Gölü ‘nün de çok hassas bir konumda olduğunu dile getiren Akkuş, “Çünkü buharlaşma çok fazla ve su giderek çekiliyor. Buharlaşma, göle giren suyun 3 katı arttı.
Read moreVan Gölü canavarı gerçekten var mıdır?
Van Gölü Canavarı , Van ve Bitlis illeri arasında yer alan Van Gölü ‘nde yaşadığı ileri sürülen efsanevi bir yaratıktır. … Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda gölde olağan dışı herhangi bir varlığın olduğuna ilişkin hiçbir iz bulunamadı.
Read moreVan Gölü yüzülür mü?
Van ‘da yaşayanlar artık tatilde denize girmek için çok uzaklara gitmek zorunda değil. Edremit’te Van Gölü ‘nün ilk halk plajı açıldı. Vatandaşlar artık Van Gölü kıyısında güneşlenip, plajdaki tesislerden faydalanabilecek.
Read moreVan Gölü altında ne var?
Gölün tabanından çıkan tatlı sularla birleşen alkali karakterdeki su çökelmeyi oluşturuyor. Burada siyanobakteriler faaliyete geçerek dünyanın en büyük mikrobiyalitleri meydana geliyor. Gölün altında 20-40 metre boylarında ağaç gibi yapılar düşünün. Dünyanın en büyük mikrobiyalitleri Van Gölü `nde.
Read moreVan Gölü neden Bitlis değil?
çünkü bitlis şehir merkezinin van gölüne kıyısı yok. ancak van şehir merkezinin kıyısı var. ayrıca bitlis ‘in van gölüne kıyısı olan en önemli yerleşimiyse zaten neredeyse bitlis ilinin merkezi konumundaki tatvan ilçesi. muhtemelen şehir göle değil , göl şehre adını vermiştir.
Read more