Uyarma ve kınama cezasına karşı yapılacaklar arasında birinci sırada; 657 sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 136. Maddesi gelmektedir. 136’ya göre disiplin cezaları memurun siciline işlenir .
Read moreKınama cezası ne zaman verilir?
Kınama : Devlet memuruna, davranış ve görevinde kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. Daha önce uyarma cezası alan memurun, tekerrür süresi içerisinde ikinci kez uyarma cezasını gerektiren bir fiil işlemesi halinde de kınama cezası verilir .8 Tem 2021
Read moreAmire hakaret cezası nedir?
Hakaret suçunu, maddei mahsusa tayini ile vukua gelmişse yaptırımı 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıdır. Amire veya üste hakaret suçu umama açık bir şekilde yazı, resim ya da yayın araçlarıyla işlenmesi sonucu ceza arttırılacaktır.
Read moreUyarma cezası hangi hallerde verilir?
e) Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, g) Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, h) Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.
Read moreUyarma ve kınama cezaları kim tarafından verilir?
MADDE 7- (1) Disiplin amirleri uyarma , kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkilidir. (2) Disiplin amirleri tarafından verilen disiplin cezasına karşı yapılan itirazın kabulü hâlinde disiplin amirleri, kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilir.
Read moreGörevi ile ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun çıkar sağlamak ne demek?
Görevle ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun menfaat sağlama ya da menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etme ceza kanunlarına göre soruşturmayı gerektirmektedir. Ceza kanunlarına göre soruşturma, ceza soruşturmasıdır.
Read more