İşletmeler mal veya hizmet ya da her ikisinden oluşan istek ve ihtiyaçların tatminini sağlayacak mamülleri üretip, pazarlamak için kurulurlar. Tüketicilerin üretimden beklentileri, talep ettikleri ürünlerin kalite ve fiyatlarıyla, en büyük faydayı elde etmektir.
Read moreÜretim yönetimi fonksiyonları nelerdir?
Ürün tasarımı ve geliştirme, • Fabrika yerleşim planlaması, • Talep tahmini, Planlama (üretim planlama, kapasite planlama, stok ve sipariş planlama, lojistik planlama, süreç planlama), Kalite yönetimi .
Read moreIşletmede üretim ne demektir?
Üretim ; insan ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmetlerin miktarını ya da faydalarını artırmaya yönelik çabalar olarak tanımlanabilir. Bu sebeple üretim , imalat kavramından ayrılır; zira imalat , üretimden farklı olarak sadece bir malın sayısını ya da faydasını arttırma çabasıdır.
Read moreIşletmeler açısından üretim nedir?
Üretim :”İnsan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mal veya hizmetlerin meydana getirilmesi işlemidir.” Üretim Yönetimi: Ürün faaliyetlerinin, planlanması, yürütülmesi ve kontrolünü sağlar.26 May 2015
Read moreÜretim sisteminin sağladığı faydalar nelerdir?
Üretim yönetiminin işletme açısından birçok faydası vardır. Bunlardan biri raporlamadır; yani üretim yönetimi, mal ve kaynakların en etkin şekilde kullanılıp kullanılmadığını raporlar ve olası durumlarda iyileştirme imkanları sağlayarak ürünün/hizmetin verimli hale getirilmesini sağlar.16 Mar 2018
Read moreÜretim yönetiminin temel amaçları nelerdir?
Üretim yönetiminde dört temel faktör vardır. Bunlar; miktar, kalite, zaman ve maliyettir. Üretim yönetiminin temel amacı , bu dört faktörü harmanlayarak tüketicinin istediği mal veya hizmeti üretmektir. Üretici açısından amacı , işletme en az maliyet ve en fazla kâr elde etmeyi amaçlamaktadır.
Read moreÜretim yönetimi kavramları nelerdir?
Üretim Yönetimi ; ürünün, istenilen kalitede, istenilen miktarda, istenilen zamanda ve en düşük maliyette üretiminin gerçekleşmesini sağlayacak biçimde bir işletmenin elinde bulunan malzeme, makina, işgücü vb. üretim kaynaklarının planlanması, üretimin gerçekleştirilmesi, kontrol edilmesi ve geliştirilmesidir.
Read more