Üretim , insan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mal ve hizmetlerin elde edilmesi için yapılan çalışmalardır. Toplumun ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen işletmeler mal veya hizmet üretmek için üretim fonksiyonlarını doğru planlamalı ve yönetmelidirler.
Read moreÜretim sürecindeki aşamalar nelerdir?
Üretim Aşamaları
Read moreÜretim neden yönetilmelidir?
Üretim yönetiminin işletme açısından birçok faydası vardır. Bunlardan biri raporlamadır; yani üretim yönetimi, mal ve kaynakların en etkin şekilde kullanılıp kullanılmadığını raporlar ve olası durumlarda iyileştirme imkanları sağlayarak ürünün/hizmetin verimli hale getirilmesini sağlar.16 Mar 2018
Read moreÜretim süreci unsurları nelerdir?
Üretimde kullanılan tüm unsurlar üretim faktörleri içinde değerlendirilir. Sermaye, girişim, emek ve doğa genel en genel kategoriler olarak sıralanabilir. Girişimin getirisi sermayenin getirisi faiz, kar, doğanın getirisi rant ve emeğin getirisi ise ücret olarak tanımlanabilir.
Read moreÜretim sürecinin girdileri nelerdir?
Üretim sisteminin girdileri olarak hammadde, malzeme, makine, işgücü, girişimcilik, yönetim vb.dir.
Read moreÜretim sisteminin temel öğeleri nelerdir?
Üretim sistemi işgücü, emek, malzeme, bilgi, enerji, sermaye gibi girdilerin mal ve hizmetlere dönüştüğü sistemlerdir.
Read moreGünümüz üretim sürecinde hangi unsurlar yer almaktadır?
Bunlar arasında faaliyet konusu, ürün çeşitliliği, ürün yapısı, teknoloji yapısı, işgücü yapısı, talepteki değişimler, pazardaki değişimler, rekabet koşullarındaki değişimler, rakiplerin konumları, miktar, kalite ve maliyet gibi unsurlar sayılabilir.
Read more