Unlu mamüller olarak en çok tükettiğimiz ürünler ekmek, makarna, bulgur ve bisküvidir. Bunların dışında, kek, pasta, turta, tart, yufka, çeşitli çörekler, börek, gofret, kurabiye, hazır pasta altlığı, peksimet ve benzeri ürünler bu gruba girerler.
Read moreUnlu Mamüller açmak için ne gerekli?
Pastane, Fırın ve unlu mamuller üreten her iş yerinin ilgili il özel idaresi / Belediye/ Organize Sanayi Bölgesinden veya ilgili kurumdan işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından İşletme Kayıt Belgesi almaları zorunludur.23 Şub 2016
Read moreEkmek fırını acmak icin ne gerekli?
Fırın Açma Yönetmeliği ve İşyeri Açma Ruhsatı Almak
Read moreUn ve Unlu Mamuller Teknolojisi değirmencilik ne iş yapar?
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik ) Bölümü Nedir? Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü programının amacı, un değirmenlerinin öğütme ve depolama işlemlerinde kontrolü sağlayacak, işletme birimlerinin bakımını üstlenecek, sevk ve idaresi ile ilgili alanda çalışacak kişileri yetiştirmektir.22 Oca 2021
Read moreUnlu mamuller ruhsatı ile neler yapılabilir?
Unlu mamul ruhsatı alan işyerlerinde ekmek, sade pide ve ekmek çeşitleri üretilmek istenmesi halinde bu işyerlerinin fırınlar için belirlenen şartları taşıyarak fırın ruhsatı almaları gerekmektedir.
Read moreUnlu mamuller ruhsatı olan ekmek üretebilir mi?
Ekmek üretimi için ilçe tarım müdürlüklerinden işletme kayıt belgesi, ilçe belediyelerinden de ruhsat alınması gerek. Ancak ‘unlu mamul ‘ adı altında mevzuata aykırı halde ekmek üretiliyor.
Read moreUnlu gıdalar nelerdir?
Türk halkının un kullanılarak hazırlanmış besinlere olan düşkünlüğü tartışılmazdır.. Ekmek, pide, simit, gözleme, yufka, mantı, börek, çörek, kek, pasta, kurabiye … Misafirliklerde, özel günlerde, toplantılarda bu besinler sofralardan eksik olmaz.
Read more