Uyuşma, hissizlik, karıncalanma ve iğne batması hissi gibi belirtiler vücuttaki sinir sıkışmalarını işaret ediyor. Halk arasında sık görülen sinir sıkışmaları çoğu zaman doktora sorulmadan, günü birlik tedavilerle geçiştiriliyor. Oysa önemsenmeyen bu belirtiler, felç gibi ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.
Read moreBoyunda iğne batma hissi nasıl geçer?
Bazı durumlarda boyunluk kullanılması tavsiye edilip ağrı kesici verilebilir. Bu tip hafif tedaviler ile iyileşme görülmeyen hastalarda ise fizik tedavi önerilir. Bu tedavinin arasında sıcak uygulamaları, lazer, ultrason, iğneleme, bantlama ve traksiyon yer almaktadır.
Read moreSırtta iğne batma hissi neden olur?
Bunun dışında iç organlar içerisinde meydana gelen hasarlar da sırtta bıçak batma hissini ortaya çıkarabilmektedir. Kemik bozuklukları, travmalar, disk kayması, omurga hastalığı, kas ya da bağ doku hastalığı, kalp, böbrek, yemek borusu ve akciğer gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısına sebep olabilmektedir.
Read moreBoyunda iğne batma hissi neden olur?
Oksipital nevralji kafa travması, boyunda sinir sıkışması veya artrit gibi problemler sonucunda gelişebilirken, çoğunlukla herhangi bir sebep olmaksızın ortaya çıkabilir. Oksipital nevralji, boyunda sıkışmış sinirlerin veya kas gerginliğinin bir sonucu olabilir veya baş ya da boyun yaralanmalarından da kaynaklanabilir.
Read more