Tüketim ; üretilen mal ve hizmetlerin; gereksinim ve isteklerini karşılamaları amacıyla insanlar tarafından kullanılmasıdır. Keynesçi ekonomide tüketim , bireysel tüketim harcaması demektir ve tüketim fonksiyonu ile gösterilir. Tüketim fonksiyonunun en önemli kısmı marjinal tüketim eğilimidir.
Read moreBegenmeli ürünler nedir?
B- Beğenmeli Mallar: Tüketicilerin fiyat ve kalite karşılaştırması yaparak satın aldıkları ürünlerdir. Tüketiciler bu ürünleri satın almazdan önce kendilerine en fazla tatmini sağlayacak olan ürünü bulmak için alternatifler arasında bir değerlendirme yaparlar.
Read moreDayanıksız tüketim malları ne demektir?
Dayanıklı tüketim malları , buzdolabı, çamaşır makinesi gibi uzun süre bozulmadan saklanabilecek mallardır. Dayanıksız tüketim mallar ise, et, domates, çilek gibi uzun süre bozulmadan saklanamayacak, bozulacak mallardır.
Read moreNihai mal ve ara mal arasında ne fark vardır?
Ara mallar bir üretim sürecinin girdileridir, üretim sürecinde tamamen kullanılarak değeri üretilen nihai ürüne geçmektedir. Örneğin; un ekmek üretiminde kullanılarak tamamen değerini ekmeğe aktarmış olur.
Read moreEkonomide tüketim malı nedir?
Tüketim malı , ekonomide üretilmiş ve daha sonra tüketici tarafından ihtiyaçlarını karşılamak için tüketilen herhangi bir emtiadır. … tıbbi hizmetler), dayanıksız tüketim malları (ör. gıda), yarı-dayanıklı tüketim malları (ör. giysi) ve dayanıklı tüketim mallarına (ör. otomobil) ayrılır.
Read moreHangisi Dayanikli tüketim Malidir?
Dayanıklı tüketim malları isminden de anlaşılacağı üzere kolayca bozulmayan ve uzun süre dayanabilen mallardır. Yani satın alındıklarında en az birkaç yıl kullanılan mallardır. Buzdolabı, çamaşır makinası, fırından başlayarak uçak, tren, arabaya kadar uzanan geniş bir yelpazeye yayılırlar.29 Mar 2012
Read moreZorunlu tüketim malları nelerdir?
Dayanıklı tüketim malı , faydası bir ya da birkaç kez kullanmakla bitmeyen, uzun süreli kullanılan araba, buzdolabı, bilgisayar gibi mallardır. Dayanıksız tüketim malları insan ihtiyaçlarını doğrudan gideren ekmek, süt, mum, benzin gibi mallardır.
Read more