Giemsa boyası, periferik kan yaymaları ve kemik iliği örnekleri için klasik bir kan filmi boyasıdır. Eritrositleri pembe boyar, trombositleri açık soluk pembe gösterir, lenfosit sitoplazmasını gök mavisi, monosit sitoplazmasını soluk mavi boyar ve lökosit nükleer kromatininin rengini macenta boyar.
Read moreARB boyama yöntemi nedir?
Karbol fuksin ARB boyama 0,3 g boya tartılır ve 10 ml etanol (%95’lik) içerisinde çözündürülür. 90 ml %5’lik fenol çözeltisi ilave edilerek iyice karıştırılır. 1 gün dinlendirildikten sonra kullanılır. Sulu Karbol fuksin Basit ve gram boyama Karbol fuksin boya çözeltisi 10 kat sulandırılarak hazırlanır.
Read moreBasit boyama yöntemleri nelerdir?
Bakteri hücrelerinin morfolojik özelliklerini inceleyebilmek için kullanılan boyama yöntemine basit boyama denir. Basit boyamada hücre kullanılan boyanın rengini alır. Basit boyamada kullanılabilecek boylar metilen mavisi, kristal violet ve karbon fuksindir.
Read moreTrikrom boyama nasıl yapılır?
Prosedür. Trikrom boyama teknikleri , iki veya daha fazla asit boyası kullanır . Normalde asit boyalar aynı temel proteinleri boyayabilir, ancak bunları sırayla uygulayarak boyama modeli değiştirilebilir. Boyayı seçici olarak çıkarmak için bir poliasit ( fosfomolibdik asit veya tungstofosforik asit gibi ) kullanılır.
Read moreGiemsa boyama nerede kullanılır?
Giemsa boyası doku boyamada kullanılır , mikrobiyolojide daha çok invaziv Eukaryot hücrelerin ( çekirdeği ve organelleri olan parazit vb. hücreler) varlığını göstermek için kullanılır . Özellikle lökositlerin, eritrositlerin, trombosit ve parazitlerin nükleus ve sitoplazma morfolojilerini ayırt etmek için kullanılır .
Read more