Atriyal flutter sağ atriyumda makro reentry halkası sebebiyle olan supraventriküler taşikardi tipidir. Reentry halkası 200-400 vuru/dakika atriyal hız ile (tipik olarak 300 vuru/dakika) sonuçlanmaktadır.27 Eki 2018
Read moreParoksismal SVT nedir?
Paroksismal Supraventriküler Taşikardi (PSVT) Kalp atış hızı dakikada 140 – 240 arasındadır. Ani başlayan ve ani sonlanan bir taşikardi rahatsızlığıdır. En sık görülen tipine AVNRT denir. Bu tip taşikardilerde ablasyonla çok iyi sonuç alınabilmektedir.
Read moreTaşikardi nedir fizyoloji?
Taşikardi ya da kalp çarpıntısı kişi istirahat halindeyken kalbin, normalden daha hızlı attığı yaygın bir kalp ritmi bozukluğu türüdür. Kalp atış hızının egzersiz, stres, travma veya hastalığa karşı fizyolojik bir cevap olarak artması ise normaldir ve sinüs taşikardisi olarak adlandırılır.
Read moreNodal taşikardi nedir?
Yapısal olarak normal kalbe sahip kişileride görülen en sık çarpıntı sebebidir. AVNRT tipik olarak paroksismaldir. Spontan olarak veya efor, kafein, alkol, beta agonistler (salbutamol) veya sempatomimetiklerin (amfetamin) etkisi ile ortaya çıkar.
Read moreVentriküler fibrilasyona girmek nedir?
Ventriküler fibrilasyon (VF) en önemli kardiyak arrest ritmidir. Ventriküller aniden 500 vuru/dakikaya varan hızda kasılmaya çabalar. Hızlı ve düzensiz elektriksel aktivite ventrikülleri senkronize şekilde kasılamayacak duruma getirerek ani kardiyak output kaybına yol açar.
Read moreAtriyal fibrilasyon iyileşir mi?
Atriyal fibrilasyon tedavisinde kullanılan en etkili yöntem ise ablasyondur. Atriyal fibrilasyon ablasyonu, özellikle ilaç kullanamayan, ilaç kullansa da ritmi kontrol edilemeyen ya da aritmiye daha kalıcı çözüm arayan hastalar için ideal bir tedavi alternatifidir.7 Haz 2020
Read moreTıpta flutter nedir?
Flutter kelimesi tıp alanın da kullanılan bir terimdir. Titreşim, çarpıntı gibi anlamları ifade ederken, birbirini takip eden hızlı adımlar ve titreşim şeklinde devam eden hareketi anlatmak için bu ifade kullanılır.
Read more