Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denir ancak eğer depo süresi kısa olacaksa daha çok dağıtım merkezi ya da aktarma merkezi olarak da adlandırılabilir. Depolama aslında temelde kontrol, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme gibi adımları kapsar.
Read moreDepolar kaça ayrılır?
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.7 Ara 2021
Read moreDepo nedir kısaca tanımı?
Depo ya da ambar, Ticari değeri olan ürünlerin muhafazası amacıyla yapılmış özel yapılardır. Mamul mal üreticileri, ticari işletmeler, ithalat ve ihracat firmaları, toptan satıcılar, nakliye firmaları gibi pek çok sektör tarafından kullanılmakta olan depolar , daha çok şehirlerin endüstriyel bölgelerinde yer almaktadır.
Read moreCep depo ne demek?
Cep depolar diğer adıyla transit depolar, saklamanın gerekli olmadığı, çok kısa süreli ürün aktarmaları için kullanılan depolardır. Cep depolardaki esas amaç, pek çok farklı noktadan gelen ürünlerin ayrıştırma ve/veya birleştirme operasyonları ile birlikte belirli bir pazar ve müşteri grubuna hızla sevk edilmesidir.
Read moreDepo hizmetleri nedir?
Depo hizmetleri , ürünün belirli bir süre için korunması ve özelliklerini kaybetmemesinin yanı sıra müşteri taleplerinin eksiksiz bir biçimde yerine getirilmesine dönük tüm çabaları kapsamaktadır.
Read moreDepo işlemleri nedir kısaca?
Depo ; Merkez Bankasının belirli vadeler ile bankalara teminat ve limitleri doğrultusunda sağladığı mevduat olanağıdır. Söz konusu bankalar bu sayede; Merkez Bankasının aynı gün içerisinde ilan ettiği faiz oranlarından, Türk lirası şeklinde borç alıp verebilirler.
Read more