Canım böceklenme ya da güvelenme gibi bir durum yoksa problem olmayacaktır. canım bişey olmaz sadece lezzeti tam olmaz.
Read moreTarihi geçmiş ürün yedim ne yapmalıyım?
Ancak son tüketim tarihini geçmiş tüm gıdalar bakteri gelişimine açık hale gelmiş olabilirler. Bu nedenle markette daima ürünlerin son kullanma tarihlerine göz atmalısınız. Eğer tarihin geçtiğini fark ederseniz, doğrudan çöpe göndermek daha sağlıklı ve güvenli bir tercih olacaktır.
Read moreTarihi geçmiş bisküvi zehirler mi?
Bisküvi bayatlayınca tadını ve gevrekliğini kaybedebilir. Ancak ambalajı açılmamış bir bisküviyi, son tüketim tarihinden sonraki birkaç hafta içinde de yiyebilirsiniz.16 Mar 2021
Read moreSon kullanma tarihi 2 gün geçmiş et yenir mi?
2 ) Tavuk ve Çiğ Et Hem tavuk hem de çiğ et , dışarıda birkaç saat, buzdolabında ise birkaç gün dayanır. Son kullanma tarihi geçmiş tavuk, eğer derin dondurucuda saklanırsa, neredeyse bir yıla yakın bir süre dayanır. Hindi eti de aynı şekilde uzun süre saklanabilir.
Read moreÜrünlerin üzerindeki TETT ne anlama geliyor?
Türkçe anlamı üzerinde TETT ”Tavsiye edilen tüketim tarihi’ olarak bilinmektedir. Bu durum Sağlık Bakanlığı bünyesinde her ürün için son kullanım tarihini kapsamında eklenmektedir.9 Mar 2020
Read moreTavsiye edilen tüketim tarihi ile son tüketim tarihi arasındaki fark nedir?
Eğer herhangi bir değişiklik tespit etmediyseniz “tavsiye edilen tarih ”i dolan ürünü yiyebilirsiniz. Gıda Mevzuatımıza göre mikrobiyolojik olarak bozulma riski olan ürünlerde “Son Kullanma Tarihi ” yazılır. Mikrobiyolojik olarak bozulma riski olmayan ürünlerde “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi ” yazılır.
Read moreSon kullanma tarihi nasıl?
Son kullanma tarihi , bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Read more