Ortalama bir elektrikli aracın şarjının %80’e ulaşması için DC şarj sistemlerinde 30 dakika şarj edilmesi yeterlidir. AC tip şarj istasyonlarında ise %80 şarj oranına ulaşmak için 3-4 saat gibi bir süre gerekiyor.
Read moreElektrikli araç şarj cihazı nedir?
Elektrikli Araç Şarj Sistemleri ( EV Charging ) EV şarj istasyonu olarak da adlandırılan Elektrikli Araç Şarj İstasyonu, elektrikli arabalar, elektrikli golf arabaları, elektrikli motosiklet ve plug-in hibritler gibi araçların şarj edilmesi için kullanılmaktadır. İki tür Elektrikli araç şarj istasyon sistemi vardır.27 Şub 2020
Read moreArabalar AC mi DC mi?
Elektrikli otomobil bataryaları ve elektrik enerjisi depolayan tüm bataryalar, teknik sebeplerden dolayı enerjilerini DC yani ‘direkt akım’ olarak saklar.
Read moreDC şarj istasyonu kaç kW?
DC (Hızlı) şarj istasyonu , 15kW seviyesinden 350kW ve daha fazlası güç seviyesine kadar şarj gücüne sahip olup, aracın kapasitesine göre değişim gösteren sürelerde şarj edebilmektedir. İstasyon , CCS / Chademo standartlarında 1 adet Fiş ve Mod-3, Tip-2 şarj prizine sahip olabilmektedir.
Read moreBatarya AC mi DC mi?
Elektrikli arabalarda kullanılabilecek iki tür ‘yakıt’ vardır. Alternatif akım (AC ) ve doğru akım (DC ) gücü olarak adlandırılır. Şebekeden gelen güç her zaman AC ‘dir. Ancak, elektrikli aracınızdaki gibi bataryalar gücü yalnızca DC olarak depolayabilir.
Read moreAraç elektriği AC mi DC mi?
Elektrikli otomobil bataryaları ve elektrik enerjisi depolayan tüm bataryalar, teknik sebeplerden dolayı enerjilerini DC yani ‘direkt akım’ olarak saklar.
Read moreHangi şarj noktası doğru akım sağlar?
ŞARJ ÜNİTESİ Bu farklılıklardan en önemlisi DC ve AC şarj türleridir. Japonya CHAdeMO standardını benimsemiş olup, araçları doğru akım ile şarj eden üniteler geliştirmiştir. Bu şekilde araçlara 62.5 kW’a kadar enerji aktarımı yapabilmektedir[1].
Read more