Teşhis nedir din?

Teşhis (Kişileştirme): İnsana ait özelliklerin insan olmayan varlıklara mal edilmesiyle gerçekleştirilen mecazlı bir anlatım özelliğidir. Bazen benzetme çoğu zaman da kapalı istiare biçiminde gerçekleştirilir. Kalplere sevinç, umut ve inanç getiriyor.” … Aynı zamanda kapalı istiare yapılmıştır.

Read more

Teşhi kavrami nedir?

Teşhir kelimesi, geçmişten günümüze kullanılmakta olan eski bir Arapça sözcük olarak dilimizdeki kullanımında; gösterme, sergileme anlamlarını taşımaktadır. Teşhir , bu anlamlara yakın olan, açma ve ortaya dökme, soyunup dökünme ifadeleri ile de açıklanmaktadır.

Read more

Tenasüp sanatı nedir ornek?

Tenasüb (Uygunluk): Anlamca birbiriyle ilgili sözcüklerin bir arada kullanılması sanatıdır. Karşıt anlamlı sözcüklerin bir arada kullanılması tenasüp değildir. Divan şairleri, tenasüp sanatında, türlü bilim terimlerini, mitoloji, tarih ve mesnevi kahramanlarını, hayvan , bitki ve çiçek adlarını bol bol kullanmışlardır.

Read more

Kişileştirme nedir ornekleri?

“Gün batımında ağaçlar hüzünle sallanıyordu.” cümlesinde ise, ancak insanlarda olabilecek hüzün duygusu, insan dışındaki bir varlık olan ağaçlara yüklenmiştir. Yani burada “kişileştirme ” sanatı yapılmıştır. Örnek cümleler: – Gelişine sevinen bulutlar, ağlamaya başladı. – Güneş uyuduğu zaman şiir yazabilirdi.

Read more