Temettü hak etmek için, temettü tarihinden önceki gün kapanışta hisseye sahip olmanız yeter. Temettü almak için hisseyi 1 sene vbz. bir süre tutmanız veya belli bir lot sayısından fazla almanız gerekmiyor. Temettü dağıtımından 2 gün önce 1 lot bile alsanız temettü alırsınız.
Read moreTemettü alinca maliyet duser mi?
Temettü ödeme günü hisse fiyatı, önceki işlem günü kapanış fiyatından brüt temettü miktarı kadar çıkarılarak işleme açılır. Maliyet de hisse başına net temettü oranı kadar düşer . GYO ve Yatırım Ortaklığı hisselerinde ise maliyet brüt temettü oranı kadar düşer .
Read moreTemettü tarihinden sonra hisse satılır mı?
Üzerinden tekrar geçmem gerekirse temettü dağıtım tarihinden önce hisseleri mutlaka almanız gerekir. Saatin yada günün bir önemi yoktur. Dağıtmadan önce hisseyi alın da nasıl alırsanız alın farketmez, portföyünüzde hisse görünsün yeterli, temettü dağıtımından sonra isterseniz hisseleri satabilirsiniz.
Read moreTemettü veren hisse ne kadar düşer?
Temettü dağıtımı ardından hisse fiyatları alış ve satışa göre belirlenir. Genel anlamda hisse fiyatı brüt temettü dağıtım miktarı kadar düşer . Yani ABC hissesinin fiyatının 10 TL bulunduğu düşünülürse, hisse başı brüt 1.00 TL temettü dağıtımı da yapacaksa, hisse fiyatı ertesi prosedür gününe 9.00 Lira’dan başlar.
Read moreTemettü verdiğini nasıl anlarız?
Bir şirketin yıllık net dönem kârı, o şirketin yatırımcılarına ödeyeceği kâr payının belirlenmesini sağlar. Şirketin, yıllık net dönem kârından vergiler ve diğer giderlerin çıkarılmasının ardından elde kalan kısmın %20’sinden az olmamak kaydıyla yatırımcılarına dağıtım yapmasına temettü dağıtımı denir.
Read moreTemettü kaç TL?
Temettü nasıl hesaplanır? Hisse senetleri nominal değerlerle ölçülmektedir. Borsada bu değer 1 TL olarak belirtilmiştir. Bu noktadan hareketle %20 temettü dağıtan bir şirkete ortak olunması durumunda her bir hisse için 1 TL nominal değerin karşılığı olarak 0,20 TL (20 kuruş) kâr payı alınır.
Read moreTemettü hesaplama nasıl yapılır?
(Dağıtılan Temettü Tutarı / Piyasa Değeri)*100 veya (Hisse Başına Temettü / Hisse Fiyatı)*100 formülü ile hesaplanır .
Read more