Temel depo kavramları nedir?

Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denir ancak eğer depo süresi kısa olacaksa daha çok dağıtım merkezi ya da aktarma merkezi olarak da adlandırılabilir. Depolama aslında temelde kontrol, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme gibi adımları kapsar.

Read more

Üretimde depolama nedir?

İşletmelerin üretim sürecinde kullanacakları hammadde, yarı mamul, yardımcı malzemeler ile bakım işlemlerinde kullandıkları bakım-onarım sarf malzemeleri ve yedek parçalar ile üretim sürecinin çıktıları olan mamullerin stoklanma ve envanterlerin yönetim işlemlerinin bütününe depolama denilmektedir.

Read more

Yarı mamul malzeme nedir?

Yarı mamul , önceden üretim sürecine girmiş veya üretilmekte olan fakat kullanılabilir ve satılabilir ürün haline gelmemiş maddelerdir. Nihai ürün haline gelmemiş ya da başlı başına bir nihai ürün olmayan, üzerinde kısmen emek ve ham madde bulunan, üretimin bir parçası olan veya olacak mallardır.

Read more

Deponun tanımı nedir?

Depo ya da ambar, Ticari değeri olan ürünlerin muhafazası amacıyla yapılmış özel yapılardır. Mamul mal üreticileri, ticari işletmeler, ithalat ve ihracat firmaları, toptan satıcılar, nakliye firmaları gibi pek çok sektör tarafından kullanılmakta olan depolar, daha çok şehirlerin endüstriyel bölgelerinde yer almaktadır.

Read more

Transit depo ne demek?

Cep depolar diğer adıyla transit depolar, saklamanın gerekli olmadığı, çok kısa süreli ürün aktarmaları için kullanılan depolardır. Cep depolardaki esas amaç, pek çok farklı noktadan gelen ürünlerin ayrıştırma ve/veya birleştirme operasyonları ile birlikte belirli bir pazar ve müşteri grubuna hızla sevk edilmesidir.

Read more

Depolama bölgesi nedir?

Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denirken, süre kısaldıkça bu yerlere Dağıtım Merkezi (DC), daha da kısaldıkça aktarma merkezi denir. Depolama esas olarak teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme faaliyetlerini kapsar.

Read more