Kullanıcıları rahatlatmak isteyen YouTube, manuel hak taleplerine 5 saniye sınırı getirdi. Yani, video içerisinde müziğin oluşturduğu bölüm beş saniyeyi geçmiyorsa, manuel olarak yapılan hak taleplerinde kazanç talep edilemeyecek.
Read moreBir ürünün telifli olduğunu nasıl anlarız?
İnternette bir resim bulursanız, resmi oluşturanın ya da telif hakkı sahibinin adını içeren bir resim yazısı olup olmadığına bakın. Ayrıca görselin bir e-posta adresi ya da görsel sahibinin internet sitesiyle de bağlantı olma ihtimali vardır.
Read moreTelif hakkı süresi kaç yıldır?
Koruma süresi, eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıldır . Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır . Sahibinin ölümünden sonra alenîleşen eserlerde koruma süresi ölüm tarihinden sonra 70 yıldır .
Read moreTelif hakkı nedir uzun bilgi?
Telif hakkı , herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır. Fikir ve sanat eserleri 5846 sayılı kanun ile korunmaktadır.
Read moreTelif hakkı nasıl öğrenilir?
Bunun için öncelikle Genel Müdürlüğümüzün www.telifhaklari.gov.tr internet sitesi üzerinden otomasyon sistemine girilerek istenilen bilgiler kayıt altına alınır. İşlem sonunda verilen başvuru numarası ve istenilen belgelerle birlikte Genel Müdürlüğümüze başvurulur.
Read more