Sosyal Medya Üzerinden İDDAA DOLANDIRICILIĞI Düzenlenen bu sahte kuponlar ile onbinlerce lira para kazandırdıklarını iddia eden bu kimselerin dolandırıcılık suçunu işledikleri konusunda bir şüphe bulunmamaktadır. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesi dolandırıcılık suçunu içermektedir.
Read moreInternet dolandırıcılığı cezası nedir?
Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.
Read moreDolandırıldığım zaman ne yapmalıyım?
“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.13 Eki 2020
Read moreInternet dolandırıcılığı nasıl şikayet edilir?
Alacağınız ürünün piyasa değeriyle karşılaştırmasını kesinlikle yapın. Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.
Read moreEFT ile Dolandirildim ne yapmalıyım?
Dolandırıldım Nereye Başvurulur? (Dolandırılınca Ne Yapılır?) Dolandırıcılık suçunun mağduru olduğumuzu anladığımız an derhal polise bilgi verilmeli, ardından mümkün olan en kısa süre içerisinde en yakın kolluk birimine (polis/jandarma) gidilerek şikayetçi olunmalıdır.
Read moreInternetten Dolandirildim ne yapmam lazim?
“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.
Read moreLetgo üzerinden dolandırıldım ne yapmalıyım?
Hectopat. Polise giderek suç duyurusunda bulanabilirsiniz.
Read more