Tek hücreli olan bu canlılar ; mikoplazmalar, aktinomisetler, riketsiyalar, mavi – yeşil algler ve bakterilerin dahil olduğu gruplardır. Gerçek çekirdek zarı ve hücre zarına bağlı organelleri yoktur. DNA molekülü tek helezonludur. Fosfolipit barındıran hücre duvarına sahiplerdir.
Read moreTek hücreli canlılarda organizasyon nasıl sağlanır?
Tek hücreli canlılarda organizasyon , hücrenin farklı kısımlarının farklı görevleri üstlenmesi ile oluşur. Çok hücreli canlılarda belirli bir görev için özelleşmiş hücreler dokuları, dokular organları, organlar sistemleri, sistemler ise canlı organizmayı oluşturur.
Read moreOrganizasyon anlamı nedir?
Organizasyon , yapılacak işi belirlemek ve gruplandırmak, sorumluluk ve yetkiyi tanımlamak ve beraberinde hedeflere ulaşmada insanların birlikte en etkin şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ilişkiler kurma sürecidir.
Read moreÇok hücreli canlılar ne demek?
Çok Hücreli Canlılar : Hayatsal işlemlerini organize olmuş bir dizi -en az 1000, 2000- hücre sayesinde gerçekleştiren organizmaların genel adı. insanlar da çok hücreli canlılar arasında yer alır.
Read moreÇok hücreli canlılarda büyüme ve gelişme nasıl gerçekleşir?
Çok hücreli canlılarda gerçekleşen mitoz bölünme sayesinde ölen hücre yerine yeni hücre oluşması,hücre sayısının artması ile büyüme gerçekleşir .
Read moreTek hücreli canlılar doku var mı?
Doğada tek hücreden oluşan canlılar vardır . Bakteriler, virüsler tek hücrelidir, parazitlerin de bir kısmı tek hücrelidir. Hücrelerin birleşmesiyle dokular oluşur.
Read moreDoku nedir hangi canlılarda görülür?
Doku nedir ? Canlılarda belirli bir iş görmek için farklılaşmış hücrelerin meydana getirdiği topluluktur. Dokular , kendi aralarında birleşerek organları meydana getirir. Hayvanlarda olduğu gibi bitkilerde de doku vardır.
Read more