Sözlükte “bir şeyi veya bir haberi ulaştırmak” anlamındaki teblîğ kelâm ilminde “peygamberlerin yükümlü olduğu tebliğ görevi, onların vahiy yoluyla aldıkları bilgiyi insanlara ulaştırması” demektir (bk. Bir kimsenin irade beyanını diğer bir kimseye tebliğ etmeye fıkıhta “risâlet” adı verilmektedir.
Read moreTebliğ etmek ne demek hukuk?
Bir hukuki işlemin yetkili makamca, ilgili kişinin bilgisine sunulmak üzere, kanun ve usule uygun olarak yazı veya ilanla bildirilmesi. Bildirme, duyurma, anlatma, yazılı bir emri, mahkeme yazısını ilgili şahsa teslim etme, imzasını alma. Çoğulu tebliğâtdır; duyurular, anlatmalar.
Read moreTebliğe ne demek?
Tebliğ , kelime manasıyla “bildirme, duyurma, haber verme” manasına gelir. … Terim dinî, felsefî ve spiritüalist literatürlerde az çok farklı anlamlarda kullanılmıştır.
Read moreKim tebellüğ eder?
Kim tebellüğ eder ? Tebliğ Tebellüğ Belgesini hangi kurumlar ulaştırmalıdır: *Doğrudan bir şekilde tebliğ edilecek kişinin adresine, *Çağrıda bulunulması taktirinde PTT bayilerinden, *Askerler için en yakın üst amiri tarafından, *Hapishanede yatanlar için hapishanenin görevli müdürü tarafından verilmektedir.
Read moreTebliğ eden kişiye ne denir?
Bir kimsenin irade beyanını diğer bir kimseye tebliğ etmeye fıkıhta “risâlet” adı verilmektedir. Cemaatle kılınan namazlarda imamın aldığı tekbir, verdiği selâm gibi zikirlerin müezzin veya bir başkası tarafından cemaate duyurulmasına da tebliğ , bu görevi yerine getirene mübelliğ denilir.
Read moreTebellüğ edenin ne demek?
Tebellüğ Etmek Ne Demektir ? Arapça kökenli bir kelime olan tebellüğ etmek kelimesi hem bir şeyi anlamak, kavramak ve özümsemek hem de söylenen sözleri kabul etmek manasına gelir.
Read more