Bkz , ders kitaplarında bakınız anlamında kullanılan bir kısaltmadır.
Read moreBakınız kısaltması nasıl yazılır TDK?
Gör., ark., Asb., ASELSAN, Asist., ASKİ, AŞTİ, AT, Atğm., ATO, AÜ, AÜ, AÜ, Av., B (batı), B. (bay), bağ., BAĞ-KUR, BBC, BCG, BDT, bk. (bakınız ), BM, Bn. (bayan), BOTAŞ, Bşk., C. (cilt), DGM, dm, EKG, ed.
Read moreMetre Kısaltmasında nokta var mı?
8. Özel isim olmayan kelimelerin kısaltması küçük harfle başlar. 9. Elementlerin ve ölçülerin kısaltmalarında nokta kullanılmaz: Örnek: C, Ca, Fe, m , mm, cm, km, g, kg, l, mg…
Read moreTDK M Ö nasıl yazılır?
Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. K.K.K., M .Ö . , M.S., P.K., T.C. ” Özel isim veya unvan olan bir kelime birkaç harfle kısaltılıyorsa yalnız ilk harf büyük yazılır .
Read moreTDK nin kısaltması nasıl okunur?
Türk Dil Kurumu’nun (TDK ) İmla Kılavuzu’nda “k” harfinin “ke” olarak okunması gerektiğine işaret ederek, TCK (Türk Ceza Kanunu), SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu), MGK (Milli Güvenlik Kurulu) ve terör örgütü PKK ifadelerini bu kuralın dışında tutması, dilbilimciler arasında tartışma yarattı. TDK Başkanı Prof. Dr.
Read moreTürkçe’nin kısaltması nasıl yazılır?
Kısaltmalarda nokta kullanılmaz. Not: Sadece Türkiye Cumhuriyeti (TC.) ve Türkçe (T.) kelimelerinin kısaltması yapılırken nokta kullanılır.
Read moreKelimeler nasil Kisaltilir?
Kısaltılmak istenen kelimenin ilk üç harfi alınır ve kısaltmanın sonuna nokta konur. Özel isimlerin kısaltması büyük harfle başlar: İst. [İstanbul], Ank. [Ankara], Alm.
Read more