Şehir ; belli bir plana göre hazırlanmış sınırları belli olan nüfusu 10.000 üzerinde olan, tarımın çalışan nüfusun çoğunun ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe olduğu çok nüfuslu yerleşim merkezleridir. Kent” ve “şehir ” sözcükleri, Türkçe ‘de birbirinin yerine kullanılan, kökenleri ayrı, anlamları aynı iki sözcüktür.
Read moreIş bu ne demek TDK?
TDK sözlüğüne göre; işbu kelimesi, “bu, özellikle bu” anlamında kullanılmaktadır.
Read moreSözcük nedir TDK?
Sözcük kelime ne anlama gelir? Kelime, anlamı veya görevi bulunan ve tek başına kullanılabilen ses veya sesler topluluğudur. Türk Dil Kurumu kelimeyi “Anlamlı ses veya ses birliği, söz, sözcük ” olarak tanımlamaktadır. Kelimeler anlamlı veya görevli dil birlikleridir.
Read moreTürk Dil Kurumu kirli ne demek?
1. sıfat Leke, toz vb. ile kaplı, pis, murdar, mülevves. 2. Aybaşı durumunda bulunan (kadın) 3. Toplumun değer yargılarına aykırı olan.
Read moreHana ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman değişik anlamları ile hana kelimesi kullanılmaktadır. Örneğini kilim ve bez ile halı gibi dokuma tezgahları şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda hane ve ev ile aile gibi değişik anlamlar üzerinden de değerlendirilir. Oldukça fazla anlamı bulunan sözcükler içerisinde gelir.
Read moreTürk Dil Kurumu kültür ne demek?
Bir milletin maddi ve manevi değerler bütününe kültür denmektedir. Türk Dil Kurumu üzerinden bu şekilde ifade edilmesi ile birlikte kullanılır. Bu doğrultuda bir milletin yeme, içme, yaşama ve geçimini sağlama gibi birçok unsur bu süreç içerisinde yer alır.
Read moreEkonomi ne demek TDK?
a. 1. İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat: “Almanya akılalmaz bir çabuklukla yeniden kalkındı, ekonomisini çelikleştirdi, parasını altın yaptı.” -T. Buğra.
Read more