Taşikardi, kalbin normalden daha hızlı atması sonucunda oluşan yaygın bir kalp ritim bozukluğudur. Genel olarak, bir insanın kalbi dakikada ortalama 50 ile 100 arasında atım yapar. Kalbin atım sayısının 50’ın altında olmasına bradikardi 110’ün üstünde atmasına ise taşikardi denir.
Read moreHamilelikte bebekte taşikardi nedir?
FETAL TAŞİKARDİ NST çizelgesinde fetusun kalp atımının 160 /dk ‘nın üzerinde seyretmesidir. 160-180 arası hafif taşikardi , 180-200 arası orta, 200′ün üstü şiddetli taşikardi olarak adlandırılır. Tedavi sebebe yönelik olarak planlanır.
Read moreFetal kalp hızı kaç olmalı?
– Normal:30 dakikalık zaman diliminde 10 dakikada <5 kontraksiyon normal olarak tanımlanır. süreli,akselerasyon ve deselerasyonların dikkate alınmadığı ortalama fetal kalp atım hızıdır. Basal kalp atım hızı 110-160 v/dk arasındadır. olarak tanımlanır.
Read moreTaşikardi Tedavisi nasıl yapılır?
Taşikardi tedavisi nasıl yapılır?
Read moreTaşikardi hangi hastalığın belirtisidir?
Taşikardinin nedenleri
Read moreTaşikardi tanısı nasıl konur?
Taşikardi Tanısı Nasıl Konur ? Taşikardi tanısı için fiziki muayene ve hastaların tıbbi öykülerinin yanı sıra, kalp ve kan testlerinden yararlanılır. Elektrokardiyogram(EKG), öncelikli olarak başvurulan tanı yöntemidir. Kalbin elektriksel aktivitelerini görmek amacıyla yapılan bir tetkiktir.28 Ara 2020
Read moreKalp çarpıntısı nasıl belli olur?
Kalp atışınızın normalden daha hızlı veya rahatsızlık verici bir şekilde hissedildiği zamanlarda ”kalp çarpıntım var” diyebilirsiniz. Kalp hızının üst sınır olan 100’den 140 üstü değerlere çıkması olarak görülen kalp çarpıntısında (taşikardi) en kısa zamanda uzman doktora danışmalısınız.
Read more