Taşikardinin pek çok nedeni olabilir. Sigara, uykusuzluk, alkol, aşırı kafein tüketimi, stres gibi faktörler taşikardinin oluşmasına zemin hazırlayabilir. Tedavi edilmediğinde önemli kalp sağlığı sorunlarına neden olan taşikardinin günümüzde hem cerrahi hem de ilaç ile tedavisi mevcuttur.
Read moreTaşikardi nasıl kırılır?
Ritmin Atriyal Fibrilasyon olabileceği düşünülerek taşikardi tedavisinde hız kontrolü amacıyla, beta bloker yada kalsiyum kanal blokeri uygulaması düşünülmelidir. Beta Bloker olarak, Beloc amp. 5 mg IV 1-2 dakikada gidecek şekilde verilir.
Read moreTaşikardi ile çarpıntı farkı nedir?
Çarpıntı ile Taşikardi Aynı mıdır? Aslında taşikardi dediğimizde her zaman nabzın dakikada 100’ün üzerinde olduğunu biliriz. Ama çarpıntım var diyen bir hastada her zaman nabız 100’ün üzerinde olmayabilir. Bazı hastalar nabzı 70-80 gibi değerlerde iken bile çarpıntıdan yakınabilmektedir.
Read moreTaşikardi hangi hastalığın belirtisidir?
Taşikardinin nedenleri
Read moreTaşikardi tanısı nasıl konur?
Taşikardi Tanısı Nasıl Konur ? Taşikardi tanısı için fiziki muayene ve hastaların tıbbi öykülerinin yanı sıra, kalp ve kan testlerinden yararlanılır. Elektrokardiyogram(EKG), öncelikli olarak başvurulan tanı yöntemidir. Kalbin elektriksel aktivitelerini görmek amacıyla yapılan bir tetkiktir.28 Ara 2020
Read moreKalp çarpıntısı nasıl belli olur?
Kalp atışınızın normalden daha hızlı veya rahatsızlık verici bir şekilde hissedildiği zamanlarda ”kalp çarpıntım var” diyebilirsiniz. Kalp hızının üst sınır olan 100’den 140 üstü değerlere çıkması olarak görülen kalp çarpıntısında (taşikardi) en kısa zamanda uzman doktora danışmalısınız.
Read moreTaşikardisi olanlar ne yememeli?
Hem çay hem kahve içeriğindeki kafein çarpıntıya neden olabilir. Özellikle kalp yetersizliği veya ritm problemi olanlarda taşikardi gelişebilir. Kafein içeriği daha yüksek olan kahve, kan basıncını da yükseltebilir. Bu grup hastalar kendi doktorlarına danışarak tüketecekleri miktarlar konusunda bilgi almalıdırlar.
Read more