Taş ocağı ruhsatını kim verir?

Maden ruhsat sahibi, izin için valiliğe müracaat ettiğini üç aylık süre içinde Genel Müdürlüğe bildirir. Genel Müdürlük izin taleplerinde gerekli koordinasyonu sağlar. Üç ay içinde maden ruhsat sahibinin izin için başvuruyu yapmaması halinde ruhsatın teminatı irat kaydedilir.

Read more

Maden ocaklarını kim denetler?

Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), madenleri işletme güvenliği açısından barındırdığı tehlike büyüklüklerine göre sınıflara ayırdı. MİGEM, yılda en az bir kez denetlenmesi gereken madenleri risk büyüklüklerine göre yılda 1, 2 ve 4 kez denetlemeye başladı.

Read more

Madencilik ruhsatı nasıl alınır?

Grup madenlere arama sertifikası almak için Genel Müdürlüğe müracaat yapılır. Müracaatın işletme talep harcı ile yapılması zorunlu olup, müracaatlarda öncelik hakkı esastır. I b ve II a Grubu müracaatlarda talep edilen alanın müsait olan kısmı müracaat tarihinde müracaat edene bildirilir.

Read more

Maden ocakları ne işe yarar?

Madenler , yeryüzünden çıkarılırken uzmanlara ihtiyaç duyulur. Büyük bir sabır ile çıkarılan madenler , daha sonrasında işlenmek üzere tesislere gönderilir. Türkiye’de de maden ocakları vardır ve bu da her türlü endüstri-sanayi için bir avantajdır.

Read more

4 grup maden ne demek?

4 . Grup madenler arasında sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100’e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenler yer alıyor.

Read more

Maden hakkı nedir?

“Maden hakkına ” (Bergrecht, mineral right) gelince; maden bulunan ya da aranacak gayrimenkul ile ilgili, ilk müracaat (takaddüm), ihbar, arama (jeolojik ve jeofizik etütler, sondaj yapma), buluculuk, ön işletme ve işletme ruhsatından doğan haklar bütününden oluşan bir kavramdır (Maden Kanunu m.5; m.3; Maden Kanunu’nun …

Read more