Kesim işi mutlaka ağaçlara su yürümeden önce yapılır . Parsellerdeki kesimler toprağa yakın yerden, tek yönlü pürüzsüz,kabuk kaldırılmadan ve meyilli yapılır . Parsellerde tespit edilen yapacak emval ile yakacak odunların, ölçü, kayıt ve işlemleri 17’nci maddedeki esaslara göre yapılır .
Read moreOrman damgası nedir?
DAMGA : Türkiye Cumhuriyeti (T.C), Orman Umum Müdürlüğü (O.U.M. ) rumuzları ve damga numarası bulunan ağaçların damgalanmasında kullanılan demir ve çelikten yapılmış ağaçtan sapı olan metal kıymetli bir alettir.3 Nis 2016
Read moreAğaç kesim izni nereden alınır?
Ağacın türüne göre ilgili Tarım ve Orman Müdürlüğü veya Orman İşletme Şefliğinden izin ve uygunluk alınması gerekmektedir.
Read moreHangi ağaçları kesmek yasaktır?
Dünyada kesilmesi yasak olan başlıca iki ağaç , zeytin ve sakız ağacıdır. Bu ağaçların diplerine kimyasal dökülmediği, yakılmadığı ve kesilmediği sürece sonsuza dek yaşarlar.
Read moreTapulu arazide ağaç kesim izni nasıl alınır?
Arazi /tarlaya ait tapu senedi, Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gidilerek tasdik edilir. Kadastro Müdürlüğü’ne tapu ve nüfus cüzdanı ile birlikte gidilerek ölçülü kroki alınır . Ölçülü kroki, ilgili teknik elemanın tarlaya giderek ölçü alması, sınırları işaretlemesi ile oluşturulur.16 Eki 2017
Read moreIzinsiz ağaç kesen nereye şikayet edilir?
Buna dur demek sizlerin elinde. Ağaç kesen birini gördüğünüzde bulunduğunuz ilin Orman Müdürlüklerine veya ALO 177 ve 181 hattını arayarak şikayette bulunabilirsiniz.
Read more