Kesim işi mutlaka ağaçlara su yürümeden önce yapılır . Parsellerdeki kesimler toprağa yakın yerden, tek yönlü pürüzsüz,kabuk kaldırılmadan ve meyilli yapılır . Parsellerde tespit edilen yapacak emval ile yakacak odunların, ölçü, kayıt ve işlemleri 17’nci maddedeki esaslara göre yapılır .
Read moreOrman damgası nedir?
DAMGA : Türkiye Cumhuriyeti (T.C), Orman Umum Müdürlüğü (O.U.M. ) rumuzları ve damga numarası bulunan ağaçların damgalanmasında kullanılan demir ve çelikten yapılmış ağaçtan sapı olan metal kıymetli bir alettir.3 Nis 2016
Read moreAğaç kesmenin cezası ne kadar?
“6831 sayılı orman kanunu 14. maddesi gereği ormanlardan her türlü ağaç kesmek kesmek ve koparmak yasak. 3 aydan 5 yıla kadar ağaç kesmenin cezası var. Fidanda ise bu ceza iki kat artırılarak 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası ” dedi.
Read moreKesilen ağaçlar nereye atılır?
Nereye şikâyet edebilirim? Devrilme tehlikesi olan ağaç bahçenizdeyse dilekçeyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne başvurmak gerekiyor.
Read moreHangi agaclari kesmek yasak?
Dünyada kesilmesi yasak olan başlıca iki ağaç, zeytin ve sakız ağacıdır. Bu ağaçların diplerine kimyasal dökülmediği, yakılmadığı ve kesilmediği sürece sonsuza dek yaşarlar.
Read moreOrman ağaçları nelerdir?
Ülkemizde ki ormanlarda yetişen ağaçlar , kavak, gürgen, sığla, çınar, ıhlamur, dişbudak, huş, kestane, sığla, ladin, ardıç, akçaağaç, kızılçam, göknar, sarıçam, fıstıkçamı, karaçam, servi, meşe, kayın, sedir ve kızılağaçtır.
Read moreKendi bahçedeki ağacı kesmenin cezası var mı?
– Kendi mülkünüzdeki ağaçları izinsiz kesmeniz bir sorun yaratmamaktadır. Fakat kamu alanındaki ağaçlar izinli kullanılmalıdır. Aksi taktirde kamu alanındaki ağaçları kesmenin cezası 10 aydan başlar. – Ekili fidanlara zarar veren şahıslara uygulanan yaptırım ise 1 yıldan başlayarak 5 yıla kadar çıkmaktadır.
Read more