Borsa da yatırımcı sayısı Nisan’da 2 milyon 674 bin 414 ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra Mayıs ayında 2 milyon 517 bin 690’a, Haziran ayında ise 2 milyon 445 bin 566’ya geriledi. Böylelikle 2 ayda borsadan 228 bin 848 yatırımcı çekilmiş oldu.
Read moreTahta sahibi ne demek?
borsa jargonunda bir hisse senedi üzerindeki işlemlerde en çok söz sahibi olan kuruluşa ya da kişiye denir.
Read moreTahta yapmak ne demek?
gerek spekülatif haberlerle, gerekse de al ve sat işlemlerini kullanarak bir hissenin aşırı değerlendirilmesi.
Read moreBorsada tahta yapmak ne demek?
Hisse senetlerinin alım ve satış işlemlerinin yazıldığı ortama “Tahta ” denliri. Hisse senedine en fazla alış ve satış emri veren bu şekilde hisse fiyatlarını yukarı ya da aşağı doğru hareket etmesini sağlayan kişiye de tahtacı diyoruz. Bu tanımı halk arasında pala, para babası gibi tabirlerle duymuş olabilirisiniz.
Read moreBorsa kotundan çıkarılan hisse ne olur?
Ancak borsa yönetim kurulu kararıyla kottan çıkarılan şirketlerin hisse senetlerinin değeri bir anda sıfırlanır. Bir gün önce para eden yatırımın değeri sıfıra iner. Bir de üzerine şirketin mali durumu daha da kötüleşir ve şirket iflas ederse, yatırımcılara kalan, bunun üzerine bir bardak soğuk su içmektir.
Read more