SWOT analizi , işletmenin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve dış çevreden kaynaklanan tehdit ve fırsatları tespit edip bunlara karşı önlem almak için kullanılan bir yöntemdir. Dolayısıyla SWOT analizi ile bir kuruluşun; güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri analiz edilir.
Read moreSWOT analizi nedir ne işe yarar?
SWOT Analizi ne işe yarar? Kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi çok boyutlu olarak görmenize ve olası fırsat ve riskleri dikkate almanıza yardımcı olur. SWOT Analizi size, bir iş fikrinin güçlü ve zayıf yanları ile dışarıdan gelebilecek fırsat ve tehlikeleri öngörerek bunları aynı anda değerlendirme fırsatı verir.
Read moreSWOT analizi Nedir amacı ve unsurları nelerdir?
SWOT analizi bir firmanın güçlü, zayıf yönleri, sahip olduğu fırsatlar ve karşılaşabileceği tehditleri içeren unsurların yapılan analizler sonucunda belirlenmesini sağlayan bir yöntemdir.
Read moreSWOT analizi hangi durumlarda yapılır?
SWOT analizinin temel amacı; herhangi bir konu için karar verme aşamasında güçlü veya zayıf, avantajlı veya dezavantajlı noktaların bir bütün halinde ele alınmasını sağlamaktır. Bu şekilde kişisel veya işletme olarak alınacak kararın tüm yönleri gerçekçi bir şekilde değerlendirilecektir.
Read moreSWOT Analizi durum analizi nedir?
SWOT analizi incelenen kuruluşun, tekniğin, sürecin veya durumun güçlü ve zayıf yönlerini belirlemekte ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditleri tespit etmekte kullanılan bir tekniktir(9). Bilimsel anlamda durum analizi yapmaya imkan sağlayan tekniklerden birisidir(3).
Read moreYapı analizi nedir?
İnşaat Analizi , bir birim inşaat imalatının yapılmasında gerekli olan rayiç ve alt analizlerin miktarları ile birlikte belirlenmesi işlemidir.29 Kas 2018
Read moreSWOT analizi nedir açıklayınız?
SWOT Analizi , bir projede ya da bir ticari girişimde kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü (Strengths ) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat (Opportunities) ve tehditleri (Threats) saptamak için kullanılan stratejik bir tekniktir.
Read more