Isı ile dezenfeksiyon basit, zararsız ve oldukça etkili bir yöntemdir. Suyu bir süre kaynatabilir ve patojen maddelerin ölmesini sağlayabilirsiniz. Yıkama ve dezenfeksiyon makinalarında deterjan ile sıcak suda yıkama yaygın olarak kullanılan etkili bir yöntem olarak göze çarpmaktadır.
Read morePastör fırını ne için kullanılır?
Kuru hava fırını (pasteur fırını ); genel olarak 175°C’de bir saat, 140°C’de ise 3 saat sterilizasyon için yeterlidir. Bu yöntem ile cam ve metal aletler içlerine nemin ulaşamadığı yağlar ve tozlar (talk) sterilize edilir. Çok yüksek ısıda kısa sürede de sterilizasyon mümkündür.
Read moreSterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri nedir?
Dezenfeksiyon ve sterilizasyonun her ikisi de dekontaminasyon işlemidir. Dezenfeksiyon cansız nesnelerden ve yüzeylerden zararlı mikroorganizmaları ortadan kaldırma veya azaltma işlemidir ancak sterilizasyon tüm mikroorganizmaları öldürme işlemidir. … Dezenfeksiyonun günlük yaşamda kullanılması daha pratiktir.13 Nis 2020
Read moreDezenfeksiyon yöntemleri nelerdir?
Dezenfeksiyon işlemi bir ortamın, yüzeyin veya alanın virüs, bakteri vb gibi zararlı mikroorganizmalardan arındırılması olarak tanımlanabilir. Bu işlem için kullanılan maddeler, teknikler, sistemler ve ekipmanlar dezenfeksiyonun amacına ve kullanım yerine bağlı olarak değişebilmektedir.
Read moreDezenfeksiyon çeşitleri nelerdir?
Farklı Dezenfeksiyon Yöntemleri
Read moreNeden 121 derece?
Otoklavlar patojen mikroorganizmaların neredeyse tamamını öldürebilirler. Ancak 2003 yılında keşfedilen “Strain 121 ” adlı mikroorganizmanın 121 °C’de üreyebilmesi, otoklavda 121 °C’de 15 dakikada sterilizasyon, yani tüm mikroorganizma şekillerinin öldürülmesi tanımını alt üst etmiştir.
Read more