Spor pazarlamasında ürün , somut (dokunulabilir) ve/veya soyut (dokunulamaz) özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Somut ürünler spor mağazalarında satılan fiziki özelliklere sahip ürünlerden, soyut ürünler ise spor karşılaşmaları, stadyumların sahip olduğu atmosfer gibi ürünlerden oluşabilmektedir.11 Ara 2016
Read moreSpor pazari nedir?
“Spor Pazarlaması spor tüketicilerinin ihtiyaç ve isteklerini karşılamak amacıyla mal ve hizmet değişimi sürecindeki tüm faaliyetlerin düzenlenmesini içerir.” Özet olarak spor ürün ve hizmetinin pazarlanması faaliyetidir.
Read moreSpor sponsoru nedir?
Spor sponsorluğu, spor ve spor etkinliklerine ilişkilendirilmiş sponsorluk faaliyetleridir. Bireysel sporcu sponsorluğu, spor takımlarının sponsorluğu ve spor organizasyonlarının sponsorluğu gibi türleri olan spor sponsorluğu, sponsorluk türleri içinde en fazla kullanılan sponsorluk türüdür.
Read moreSpor alanında sponsorluk nedir?
SPOR SPONSORLUĞU. Sponsorluk , destekleyen (sponsor) desteklenen arasında çeşitli amaçlara ulaşmak için yapılan bir anlaşmadır. Sponsor, karşı tarafın belirli alanlardaki, -örneğin spor , kültürel, sosyal, çevre vs. – faaliyetlerini desteklemek üzere finansal destek sunar.
Read moreSpor aktivitelerinin tüketici tipi nedir?
Spor endüstrisinde tüketicilere ise spor tüketicisi denilmektedir. Daha net bir tanımla spor tüketicisi, spor ürün ve hizmetlerini tüketen kişi ve örgütlerdir. spor ile ilişkili aktivitelere katılım isteği önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.
Read moreSponsorluk ve lisanslı ürün amaçlı sporun kullanımı hangi pazar türü?
Spor pazarlaması, tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin ortaya çıkarılması konusunda spor işletmelerine rehberlik eder. Spor pazarlamasında iki unsr ön plana çıkmaktadır. Bunlar; sporun , spor mal ve hizmetlerinin pazarlanması ve spor sayesinde diğer mal ve hizmetlerin pazarlanmasıdır.
Read moreSpor Pazarlamasinin özellikleri nelerdir?
Spor pazarlaması , geleneksel pazarlamaya göre farklı özelliklere sahip olmasının yanı sıra, sporla ilgili olmayan mal ve hizmetleri (sponsorluk, isim hakkı ve lisanslama sayesinde) de bünyesinde bulundurur.
Read more