Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim ? 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun “İhbar ve şikayet ” başlıklı 158′ inci madde hükmü şu şekildedir: “(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet , Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.13 Eki 2020
Read moreSosyal medya dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.
Read moreSosyal medya dolandırıcılığı kaç yıl?
Nitelikli Dolandırıcılık Suçunun Cezası (TCK m.158) Buna göre nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen fail, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
Read moreSosyal medyadan dolandırıldım ne yapmalıyım?
Dolandırıcılık suçu Whatsapp, Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleşmiş olabilir. Bu durumda ilgili yazışmalar dikkatle muhafaza edilmeli ve okunur çıktıları alınarak ve varsa banka dekontları vs. eklenerek şikayet başvurusunda bulunulmalıdır.
Read moreSosyal medya dolandırıcılığı nedir?
Sosyal paylaşım ağlarının ara yüzünü taklit ederek oluşturdukları sitelere linkler aracılığıyla yönlendirilen kullanıcıların bilgilerini girmesiyle dolandırıcılık işlemi gerçekleştirilmekte, kullanıcılar adına sahte paylaşımlar yapılarak arkadaş listesi de dolandırılmaktadır.
Read moreSosyal medya dolandırıcılığı cezası nedir?
Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.
Read moreKredi kartı dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
İnternetten dolandırılmanın ihbar ve şikayeti kolluk kuvvetlerine ya da cumhuriyet savcılıklarına başvuru yaparak gerçekleşmektedir. Gelişmiş teknolojileri kullanan suçlular bilişim sistemleri aracılığı ile kredi kartı bilgilerini usulsüz olarak ele geçirerek birçok kimseye zarar vermektedir.
Read more