Türkçe anlamı üzerinde TETT ”Tavsiye edilen tüketim tarihi’ olarak bilinmektedir. Bu durum Sağlık Bakanlığı bünyesinde her ürün için son kullanım tarihini kapsamında eklenmektedir.9 Mar 2020
Read moreTavsiye edilen tüketim tarihi ile son tüketim tarihi arasındaki fark nedir?
Eğer herhangi bir değişiklik tespit etmediyseniz “tavsiye edilen tarih ”i dolan ürünü yiyebilirsiniz. Gıda Mevzuatımıza göre mikrobiyolojik olarak bozulma riski olan ürünlerde “Son Kullanma Tarihi ” yazılır. Mikrobiyolojik olarak bozulma riski olmayan ürünlerde “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi ” yazılır.
Read moreSon kullanma tarihi nasıl?
Son kullanma tarihi , bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Read moreSon kullanma tarihine neden dikkat etmeliyiz?
Son Kullanma Tarihi geçen gıdanın besin içeriği, etikette öncesinde belirtilen değerlerle aynı olmayabilir. Bu durumda Son Tüketim Tarihi (STT) geçmiş gıdaların etiketinde yer alan tarihten sonra tüketilmemesi, satın alınmaması ve satılmaması gerekiyor. Bu tarihleme şekli daha çok riskli gıdalarda kullanılıyor.26 Haz 2019
Read moreTETT son kullanma tarihi mı?
İngilizce kökenli olarak Türkçeye giren bu anlam, TETT kısaltması ile gıda ürünleri için uygun koşullardaki son tüketim tarihine göstermektedir. Türkçe olarak anlamı ise ‘Tavsiye edilen tüketim tarihi ‘ olarak geçer.
Read moreSon kullanma tarihi nasil yazar?
Son Kullanım Tarihi (SKT) veya Son Tüketim Tarihi (STT) olarak ifade edilir.26 Haz 2019
Read moreSon kullanma tarihi nasıl hesaplanır?
Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.
Read more