Henry Ford (sağda) ve ‘Ford 999’ ismini verdiği yarış aracı[/caption] O halde seri üretimin doğuşuna doğru küçük bir yolculuğa çıkalım ve tasarladığı üretim bandı sistemi ile bu geliştirmeyi bize armağan eden kahramanımız ile tanışalım; Ford Motor Şirketi’nin kurucusu, ‘verimliliğin babası’ Henry Ford’tan söz ediyorum. …
Read morePazarlama alanındaki değişimler nelerdir?
Pazarlamadaki değişimler , küreselleşme, teknolojinin gelişimi ve tüketicinin eğitim ve iletişim düzeyinin artmasına bağlı olarak gelişmiştir. Bu süreçte pazarlamanın tanımı, pazarlama karması, rolü ve isletmenin örgüt yapısı da değişmiştir.
Read moreHenry Ford pazarlama anlayışı nedir?
Henry Ford o dönemin tüketicisini değerli bulmuyor, ürettiği ürünleri rahatlıkla satabileceğini düşünüyor ve tüketicinin ürünler hakkındaki yorumlarını pek dikkate almıyordu. Hatta tüketicilerden bahsederken “İnsanlara ne istediklerini sorsaydım, daha hızlı giden at üretirdim.” bile demişti.2 Mar 2016
Read morePazarlama 20 ne zaman?
Pazarlama 2.0 On yıllarca süren Pazarlama 1.0’dan sonra hızla artan fabrikalar ve piyasa koşullarının daha rekabetçi hale gelmesi sonucunda merkezin üründen tüketiciye kaydığı, müşterinin değerli hale geldiği bir döneme girildi. Bu dönemin 20. yüzyılın son 30-40 yılını içine aldığını söyleyebiliriz.
Read moreAşağıdaki hangi yaklaşıma göre Pazarlamanın amacı üretimi iyileştirme ve dağıtım sisteminin etkin olarak işleyişinin sağlanmasıdır?
Üretim Yaklaşımı Tüketicilerin bütçelerine göre ürünleri satın alacakları yaklaşımına göre hareket eden üretim yaklaşımında pazarlamanın amacı üretimi iyileştirme ve dağıtım sisteminin etkin olarak işleyişinin sağlanmasıdır .
Read moreHenry Ford ne yaptı?
Henry Ford (30 Temmuz 1863 – 7 Nisan 1947) Amerikalı sanayici, iş patronu, Ford Motor Company’nin kurucusu ve seri üretim’in montaj hattı tekniğinin baş geliştiricisiydi.
Read morePazarlama 10 nedir?
Pazarlama 1.0 ise sanayi devrimiyle birlikte başlamıştır. Bu dönemde teknolojinin merkezinde endüstriyel makineler yer almaktaydı. Ürünler oldukça basit olup, herhangi bir hedef yahut analiz güdülmeksizin pazara sunulmak üzere tasarlanıyorlardı. Tek amaç standartlaştırmak ve büyük ölçekte üretim yapmaktı.
Read more