Taşikardinin pek çok nedeni olabilir. Sigara, uykusuzluk, alkol, aşırı kafein tüketimi, stres gibi faktörler taşikardinin oluşmasına zemin hazırlayabilir. Tedavi edilmediğinde önemli kalp sağlığı sorunlarına neden olan taşikardinin günümüzde hem cerrahi hem de ilaç ile tedavisi mevcuttur.
Read moreInappropriate sinus Tachycardia nedir?
normal sinüs taşkardi ile sıkça karıştırılan tablo. literatürde “inappropriate sinus tachycardia ” olarak bilinmektedir, hekimler tarafından gerek türkçeleştirilmiş hali gerekse literatürde kullanılan ingilizce hali ile telaffuz edilebilir. uygunsuz sinüs taşikardi yaygın olmayan bir taşikardi türüdür.27 Kas 2006
Read moreSinüs taşikardi önemli mi?
Sinüs taşikardisi bazen çok ciddi sonuçlar ortaya çıkarabilir. Hatta bazen ölümcül olabilir. Sinüs taşikardisi , kalp krizi, inme, ani kalp durması ve hatta ölüm riski gibi çok ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir. Bu nedenle de çok ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur.
Read moreSinüs taşikardisi neden olur?
Kalp atış hızının egzersiz, stres, travma veya hastalığa karşı fizyolojik bir cevap olarak artması ise normaldir ve sinüs taşikardisi olarak adlandırılır. Bu, kalbin doğal kalp uyarısını sağlayan ve sağ kulakçıkta bulunan sinüs düğümünün normalden daha hızlı elektrik sinyalleri göndermesi nedeniyle olur .22 Haz 2020
Read moreParoksismal atrial taşikardi nedir?
Paroksismal atriyal taşikardi : Ani bir şekilde gelişir. Genellikle başka bir kalp rahatsızlığı olmayan bireylerde gözlenir, kalp hızı genellikle 150-250 vuru/dakika düzeylerindedir. Atriyal flatter: Genellikle başka kalp hastalığı olan bireylerde oluşur (koroner arter hastalığı gibi).
Read moreTaşikardi nedir fizyoloji?
Taşikardi ya da kalp çarpıntısı kişi istirahat halindeyken kalbin, normalden daha hızlı attığı yaygın bir kalp ritmi bozukluğu türüdür. Kalp atış hızının egzersiz, stres, travma veya hastalığa karşı fizyolojik bir cevap olarak artması ise normaldir ve sinüs taşikardisi olarak adlandırılır.
Read moreNodal taşikardi nedir?
Yapısal olarak normal kalbe sahip kişileride görülen en sık çarpıntı sebebidir. AVNRT tipik olarak paroksismaldir. Spontan olarak veya efor, kafein, alkol, beta agonistler (salbutamol) veya sempatomimetiklerin (amfetamin) etkisi ile ortaya çıkar.
Read more