Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı
Read moreSiber suçlar kaç yıldan başlıyor?
Bir bilişim sistemini engelleyen veya bozan kişi bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, değiştirme veya erişilmez kılma suçunun cezasıysa altı aydan üç yıla kadar hapistir.
Read moreSiber suçlar için nereye gitmeliyim?
Suçun işlendiği yerden sorumlu polis merkez amirligine, b. Suçun işlendiği yerden sorumlu Cumhuriyet Başsavcılığı na, c. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ne müracaat edebilirsiniz.
Read moreSiber suçlara nasıl başvurulur?
Bilişim suçları hazırlanacak bir siber suçlar şikayet dilekçesi ile bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına veya bulunduğunuz yerdeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine yapılabilir. Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı suçun işlendiği yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır.23 Oca 2020
Read moreSiber suçlar nasıl buluyor?
siteye ait adres ve kimlik bilgileri, IP adresi kimlik bilgileri GİBİ BİR TAKIM ÖNEMLİ bilgiler elde edilir: · Bu bilgiler ile Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yazılacak bir müzekkere ile, site sahip/sahiplerinin kim olduğunun tespiti ve ifadelerinin alınması talep edilir.
Read moreFake hesap tespit edilir mi?
FAKE HESAP TESPİT EDİLEBİLİR Mİ Sahte hesap tespit edilebilir mi bu soru çok sorulmaktadır. Bu sorunun cevabı aslında savcılık kanalı ile eğer bazı hukuki sebepler olursa savcılık ip adresini talep edebilir.
Read moreFake hesap suçu nedir?
“İzinsiz olarak bir kişinin fotoğrafını ve görselini alarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme, yayma veya ele geçirme suçunun cezası 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası” olarak tanımlanmaktadır.1 Ara 2021
Read more